Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκε το ελεύθερο εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας στην πλατεία Ταχυδρομείου που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.
Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μουσείου, έκαναν λαμπάδες με φυσικά υλικά, αγαπημένα στα χρόνια της παράδοσης, που πήραν  ζωή μέσα από σύγχρονες ευφάνταστες συνθέσεις.
Με αυτόν τον τρόπο το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού προετοίμασε τους φίλους του για τη Λαμπρή με ένα εργαστήριο εκτός των τειχών του Μουσείου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία και σε κάποιους ανθρώπους που είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένοι από το χώρο του Μουσείου να γνωρίσουν τη δράση του.
Με το ελεύθερο εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας ολοκληρώθηκε ο κύκλος των πασχαλινών εκδηλώσεων του Μουσείου που περιελάμβανε  επίσης, εβδομάδα με προγράμματα εθιμικού κύκλου για σχολικές ομάδες με θέμα: «Οι λαμπάδες της Λαμπρής - Πασχαλινή Εβδομάδα για σχολεία».
Στο εργαστήρι λαμπάδας παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ο δημοτικός δύμβουλος κ. Χρήστος Τσιλιμίγκας, η δ/ντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου και η πρόεδρος του Συλλόγου του Μουσείου κα Εύη Παπαχατζοπούλου.