Μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού αναμένεται να εγκατασταθεί εργολάβος για την υλοποίηση του έργου κατασκευής κυκλικού κόμβου, στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων.

Ένα έργο μεγάλης κυκλοφοριακής σημασίας, καθώς με την έξοδο προς Καρδίτσα θα αποσυμφορηθεί η κίνηση που – συχνά παράνομα – διεξάγεται μέσω της πόλης. Αφού μέχρι σήμερα, όσοι κινούνταν στην περιφερειακή Λάρισας – Τρικάλων με κατεύθυνση προς Καρδίτσα ή παράνομα θα κινούνταν αριστερά προς το νέο Κοιμητήριο ή θα κατευθύνονταν μέσω της οδού Θεοφράστου.

Με τον κυκλικό κόμβο, αποκτά παράλληλα ασφαλή οδική πρόσβαση το γήπεδο της ΑΕΛ ενώ εξίσου σημαντική θεωρείται η εξέλιξη της σύνδεσης, μέσω παράλληλης οδού, με το Διαχρονικό Μουσείο, ένα σημαντικό Μουσείο για την περιοχή που δέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 830.000 ευρώ, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, και γίνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Βαγγέλης Κακκάρας (Ελευθερία)

*Φωτογραφία αρχείου