Τη δική του απάντηση δίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης στη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε σε βάρος του η δημοτική αρχή σχετικά με το θέμα των απαλλοτριώσεων πέριξ του αρχαίου θεάτρου. Στην απάντησή του προς τον δήμαρχο Λαρισαίων ο κ. Ξηρομερίτης αναφέρει τα εξής:
"Προς Δήμαρχο Λαρισαίων
Θα έπρεπε αν όχι ο ίδιος ο κος Καλογιάννης (τουλάχιστον οι συνεργάτες του) να γνωρίζουν ότι στο συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων στις 3/10/2017  ήμουν  ΠΑΡΩΝ  και στην ερώτηση της συναδέλφου και στην απάντηση-εισήγηση του Δημάρχου επί του θέματος των απαλλοτριώσεων και μάλιστα έκανα ένα σχόλιο στον κο Διαμάντο και μετά αποχώρησα εξαιτίας επείγουσας επαγγελματικής κλήσης .Αδιάψευστος μάρτυρας  η ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο της συνεδρίασης και οι παραβρισκόμενοι .Μάλλον οι συνεργάτες –συντάκτες των απαντήσεων του Δημάρχου δεν ήταν εκεί ,οπότε τον συμβουλεύουν  με  ανακρίβειες και αναλήθειες και φυσικά τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα για ακόμη μια φορά!
Στη ζωντανή μετάδοση στο you tube https://www.youtube.com/watch?v=gaWNDkjp8ms περίπου στο 52 λεπτό λέει επί λέξη ο Δήμαρχος  για το θέμα τον απαλλοτριώσεων  : «είναι ουσιαστικά ένας  συμπολίτης  κληρονόμος και το παιδί του»(που διαφωνούν με την πρόταση της δημοτικής αρχής) .
Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική : Διαφωνούν πολλοί περισσότεροι ιδιοκτήτες στην πρόταση  Καλογιάννη για τις απαλλοτριώσεις στο Αρχαίο Θέατρο.
Για το λόγο αυτό  προτείνω και δημόσια καθώς έχω στείλει ήδη αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων  παρουσία των ιδιοκτητών  στο δημοτικό συμβούλιο καθώς το θέμα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και αντιμετωπίζεται από την δημοτική αρχή με πολιτική ελαφρότητα !
Η υβριστική απάντηση του Δημάρχου και τα πικρόχολα σχόλια  σίγουρα δεν αρμόζουν στον πρώτο πολίτη του δήμου Λαρισαίων και μειώνουν σε κάθε περίπτωση τον ίδιο και όχι τον θεσμό. Αποτελούν βέβαια το τελευταίο του  όπλο μαζί με τη λάσπη, στην προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας  μπροστά στον φόβο του πολιτικού διαλόγου .
Σε ότι αφορά το 4ο ΕΠΑΛ και 13ο ΓΕΛ δυστυχώς οι συνεργάτες έσκαψαν τον λάκκο του δημάρχου ! Αλίμονο (όπως αναφέρεται στην δήλωση του)  αν ο δήμαρχος δεν προστρέξει στο πρόβλημα έστω και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ενώ υπάρχει ένα χρόνο πριν ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση δημοτικού συμβουλίου .Τον Οκτώβριο του 2016 πάρθηκε η απόφαση και ο δήμαρχος πήγε επίσκεψη μετά από έναν χρόνο !!
-Το ζητούμενο είναι ότι επίσημα ,με ΈΓΓΡΑΦΑ που φέρουν την υπογραφή του  έχει εκτεθεί απέναντι σε μια δημόσια υπηρεσία όπως ο Συνήγορος του πολίτη.
-Άλλη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και άλλο αιτηθήκαμε από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε
-Μόλις τον Σεπτέμβριο2017 μας ενημερώσανε συνεργάτες σας  ότι στάλθηκε νέο έγγραφο-ΔΙΟΡΘΩΜΈΝΟ προς  τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε
Πότε λοιπόν θα πράξετε το αυτονόητο και πόσο χρόνο χρειάζεστε ; Aν δεν είναι αυτό αναποτελεσματικότητα τότε τί;
Όχι λοιπόν κύριε Δήμαρχε δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ σχολιαστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάλλον δεν το έχετε καταλάβει ακόμη και μετά από 3,5 χρόνια στον θώκο σας -ότι είμαι  με μεγάλη μου τιμή- ένας απλός δημοτικός σύμβουλος , με βαριά  ευθύνη απέναντι στον κόσμο της Λάρισας  και καθήκον να ασκώ κριτική προς όφελος των πολλών .Αν είμαι καλά από τον Θεό ,θα συνεχίσω πιστά το καθήκον που ανέλαβα ως αιρετός ,να μεταφέρω την αλήθεια στους συνδημότες μου και ν αγωνίζομαι γι αυτούς!"