«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακυρώνει τις απευθείας αναθέσεις του δημάρχου Καλογιάννη» αναφέρει σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων Μάριος Ξηρομερίτης.
Σε σχετικό κείμενο που μας απέστειλε αναφέρει τα εξής:
Άλλο ένα μεγαλόπνοο σχέδιο του δημάρχου Καλογιάννη μετατράπηκε  σε... Τιτανικό και μάλιστα ναυάγησε πριν καν ξεκινήσει η υλοποίηση του. Κόλαφος για τα σχέδια της δημοτικής αρχής Καλογιάννη η απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης για την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ (σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων με την Εγνατία οδό  Α.Ε) όπως την χαρακτηρίζει η Αποκεντρωμένη. Στην 199 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή ουσιαστικά προσπάθησε να περάσει αυτή την σύμβαση με απευθείας ανάθεση υπηρεσιών στην "Ανώνυμη Εταιρία: Εγνατία Οδό".
Παρά τις αντιδράσεις του τεχνικού κόσμου, των μελετητών ,του τοπικού δυναμικού των επιστημόνων σε θεσσαλικό επίπεδο και του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  ο δήμαρχος προσπάθησε  να παρουσιάσει την σύμβαση  αυτή ως μια  απλή συνεργασία που ουσιαστικά θα βοηθούσε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και τελικά  η συμπολίτευση την ψήφισε.
Η Αποκεντρωμένη  διοίκηση με την απόφασή της 6882/22-5- 2018 έρχεται να ρίξει φως σε αυτή την ύποπτη σύμβαση και ουσιαστικά με ένα «πολιτικό χαστούκι» στον Δήμαρχο Καλογιάννη , να την ΑΚΥΡΩΣΕΙ  με βάση τους νόμους .
Είναι ακόμη μια φορά που συζητάμε και αναλύουμε έμπρακτα την τακτική των απευθείας αναθέσεων της δημοτικής αρχής Καλογιάννη .
Το ΤΕΕ Κεντρικής -Δυτικής Θεσσαλίας  είχε προειδοποιήσει  και είχε στείλει αρνητική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο. Για ποιο λόγο άραγε η δημοτική αρχή ήθελε  να αντιπαρατεθεί με το σύνολο του μηχανικού κόσμου  της περιοχής ;
Άραγε η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε ένσταση και θα επιμείνει σε μια τέτοια σύμβαση που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ακυρώνει ως ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ  ;
Aν  συνεχίσει με την ένσταση  σε αυτό το μοντέλο σύμβασης , ποιος άραγε εξυπηρετείται ;
Είναι ερωτήματα που ουσιαστικά θα αναδειχθούν στην πορεία και ο κόσμος των μηχανικών και των επαγγελματιών του κλάδου  τα παρακολουθεί με αγωνία και καχυποψία !Δυστυχώς για την δημοτική αρχή οι μάσκες πέφτουν και όλοι οι δημότες αντιλαμβάνονται την τακτική της σημερινής διοίκησης !!