Σε ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων αναφέρει:
"Μετά την άρτια και εμπεριστατωμένη εισήγηση του πρύτανη του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ιδρύματος: ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λάρισας και ενόψει της λαίλαπας συγχωνεύσεων και καταργήσεων που επίκειται με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ,θα πρέπει ως τοπικοί φορείς και κοινωνία ,να δημιουργήσουμε μια πανστρατιά διεκδίκησης των επιχειρημάτων που έχει θέσει η Πρυτανία.
Βασικός άξονας είναι η Γεωπονική Σχολή αλλά και η διεκδίκηση ίδρυσης ενός Ερευνητικού κέντρου Αγροδιατροφής το οποίο έχει ήδη υποδομές και σε έμψυχο ακαδημαϊκό υλικό αλλά και σε τεχνολογικό εξοπλισμό και έχει καταγράψει πολλές καινοτομίες στον κλάδο αυτό .
Είναι κρίμα να βρεθούμε ως Θεσσαλία κατόπιν εορτής μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονός που θα υποβαθμίσει το Θεσσαλικό γεωργοκτηνοτροφικό δυναμικό αλλά και την σημειολογία της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής .
Είναι ώρα να δράσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα ! Σε μια συγκυρία που απαιτεί μια επανεκκίνηση για την εθνική οικονομία με πυλώνες την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή καθώς και την παγκοσμιοποιημένη ταχέως αναπτυσσόμενη αγροδιατροφή ,δεν πρέπει να σταθούμε αμέτοχη στην εθνική χάραξη της στρατηγικής σε ότι αφορά την περιφέρεια θεσσαλίας !
Είναι η ώρα να απαιτήσουμε τα ελάχιστα για το καλό του τόπου και των επόμενων γενιών. Σε αυτό το σημείο κεντροβαρές ρόλο θα διαδραματίσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας θεσμικά γιατί γνωρίζει και μεριμνά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα δέοντα .
Οφείλουμε όλοι μας , ο καθένας από το μετερίζι του , να αφήσουμε γόνιμο το έδαφος στους κληρονόμους μας χωρίς βαρίδια και εμπόδια ώστε να έχουν εφόδια στην παγκοσμιοποιημένη ανταγωνιστικότητα !Πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με μικροπολιτικές και κομματικά συμφέροντα που συρρικνώνουν το κληροδότημα που λέγεται ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ."