Σε ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης ζητά από τη δημοτική αρχή να σταματήσουν τα έργα έξω από τα εξεταστικά κεντρα όπου διαγωνίζονται οι μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Μετά από την έντονη ανησυχία και τις διαμαρτυρίες γονέων δασκάλων και μαθητών  σήμερα νωρίς το πρωί επισκέφθηκα για επιτόπιο έλεγχο κάποια κεντρικά σημεία, όπου πραγματοποιούνται έργα του Δήμου Λαρισαίων στις οδούς Ανθίμου Γαζή . στην οδό Τσαμαδού και στην οδό Μανδηλαρά, λίγα μέτρα από τα εξεταστικά κέντρα του 1ου και του 4ου Λυκείου.
Η κοινή λογική επιβάλει κύριε Δήμαρχε, να σεβαστούμε τον κόπο πολλών ετών των μαθητών που διαγωνίζονται τόσο στις Πανελλαδικές εξετάσεις όσο και στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε Γυμνάσια και Λύκεια.
Θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από την Δημοτική Αρχή η κατάσταση αυτή έτσι ώστε  να μην διαταράσσουμε τη διαδικασία των εξετάσεων και φυσικά να μην αυξάνουμε το άγχος των οικογενειών. Σίγουρα δε βοηθούνε την απόδοση των μαθητών και την συγκέντρωση τους την ώρα των εξετάσεων οι συνεχείς θόρυβοι. Είπαμε ωραία και σημαντικά τα έργα βιτρίνας αλλά ας σεβαστούμε και τους μαθητές στον μεγάλο αγώνα που δίνουν.
Καλώ την Δημοτική Αρχή να κάνει πράξη τα αυτονόητα και θα ήταν καλό όχι μόνο να ευχόμαστε απλά καλή επιτυχία στα παιδιά αλλά να τους παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες που αρμόζουν και αξίζουν.
Μάριος Ξηρομερίτης
Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων