Στις συνθήκες ενότητας της πολυδιασπασμένης ευρείας  αντιπολίτευσης αναφέρεται σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων κ. Μάριος Ξηρομερίτης. Στη δήλωσή του τονίζει τα εξής:
"Μετά από 20 χρόνια αυτοδιοικητικής  εμπειρίας  τόσο στη νομαρχία όσο και στον δήμο Λαρισαίων μπορώ να κάνω με ασφάλεια  κάποιες προβλέψεις .Έχω εκφραστεί δημόσια  εδώ και ένα χρόνο  τουλάχιστον, ότι μετά από την πολυετή συμμετοχή μου στα κοινά, διεκδικώ τον δημαρχιακό θώκο με βασική προϋπόθεση να δημιουργηθούν συνθήκες ενότητας της πολυδιασπασμένης ευρείας  αντιπολίτευσης που εκφράζει  την συντριπτική πλειοψηφία κυριολεκτικά των Λαρισαίων δημοτών. Ζητούμενο  των ερχόμενων αυδιοικητικών εκλογών είναι η αλλαγή της δημοτικής αρχής ώστε ο τόπος μας να λειτουργήσει αναπτυξιακά με μοχλό τον Δήμο Λαρισαίων  και να απαλλαγεί από το «φρένο» Καλογιάννη. Στην τακτική μου αυτή για ανοιχτούς  διαύλους  επικοινωνίας με όλους τους φορείς και τις παρατάξεις έχω παραστεί στην κοπή πίτας του Δημάρχου Τζανακούλη και θα παραστώ και σ’ αυτή της αντιπολιτευόμενης κας Καραλαριώτου.
Είναι βαριά η ευθύνη όλων των εμπλεκομένων απέναντι στην ευημερία των πολιτών ,  αν δεν αντιληφθούμε ότι η προϋπόθεση της νίκης   είναι η σύμπραξη μέσα από συνεννόηση …"