Στο «κόκκινο» παραμένει η στάθμη του νερού στον Πηνειό ποταμό στη Λάρισα, ξεπερνώντας τα όρια επιφυλακής, καθώς μετρήθηκε στα 5,20 μέτρα. Ο μηχανισμός της ΔΕΥΑΛ έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ έχουν κλείσει τα θυροφράγματα για παν ενδεχόμενο. Τα δίκτυα πάντως έχουν ανταποκριθεί πλήρως με την πόλη να μην κινδυνεύει από πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτοψία σε σημεία της κοίτης πραγματοποίησε το πρωί κλιμάκιο της ΔΕΥΑΛ με επικεφαλής το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής αναφέρονται τα εξής:

Αυτοψία σε σημεία της εσωτερικής και της εξωτερικής κοίτης του Πηνειού , αλλά  και στην τάφρο Ι1, σε σημεία που διέρχεται από τον αστικό ιστό, πραγματοποίησε από το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μαζί με τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Σούλτη, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Θ. Καφφέ και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Σαββοργινάκη.
Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε  την περιοχή της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, έχει φουσκώσει τον Πηνειό με τις υπηρεσίες της  ΔΕΥΑΛ να βρίσκονται σε επιφυλακή εδώ και μερικά 24ωρα, προχωρώντας σε ολες τις απαραίτητες ενέργειες, όποτε χρειάστηκε.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και παρά την εντυπωσιακή άνοδο της στάθμης των νερών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, με τη ΔΕΥΑΛ ωστόσο να παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής.