Έφτασε τους 40 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία, το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Ιουνίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Λάρισα (40.5), στη Σπάρτη (39.5), στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (38.5), στους Αγίου Θεοδώρους Κορινθίας (38.4), στη Λιβαδειά (38.3), στη Μακρακώμη (38.3), και στην Κωπαΐδα (38). Την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πεδινές περιοχές της χώρας, ενώ στην κοιλάδα της Λάρισας και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας θα φτάσει τοπικά και τους 41 με 42 βαθμούς. Στους 37 με 38 θα φτάσει στις παραθαλάσσιες ηπειρωτικές περιοχές όπως και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις Κυκλάδες και στη Β. Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 36 με 37 βαθμούς.
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, όλες σχεδόν οι πεδινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και αρκετές νησιωτικές θα φτάσουν τους 40 βαθμούς, ενώ στις κοιλάδες Δράμας-Σερρών, Ημαθίας, Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας και της Αττικής οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 42 με 43 βαθμούς.
Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής, αρχικά στα βόρεια και δυτικά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα.

meteo.gr