Με αφορμή τη λήξη της έκθεσης “Αποκτήματα”, στο αίθριο του 1ου ορόφου, με έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών από τη συλλογή των Αγορών-Δωρεών της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό την Πέμπτη 22 Μαρτίου.

Η ξενάγηση έγινε από την εικαστικό και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής κ. Ιφιγένεια Σδούκου και με την ταυτόχρονη συμμετοχή των εικαστικών που συμμετέχουν στην έκθεση και παρευρίσκονταν οι οποίοι ήταν ο κ. Χρήστος Σαμαράς, ο κ. Νίκος Σαμαράς, και ο κ. Κλεάνθης Χατζηνίκος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου η οποία τόνισε πως η έκθεση αυτή ευαισθητοποίησε πολλούς τόσο εικαστικούς και συλλέκτες όσο και απλούς πολίτες οι οποίοι έδειξαν εμπιστοσύνη στο φορέα και προσφέρθηκαν να δωρίσουν έργα για τους σκοπούς της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ. Στην διάρκεια των χρόνων λειτουργίας της της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ, ο ρόλος τους είναι καίριος και η συμπαράσταση στο έργο του Μουσείου ιδιαίτερης σημασίας καθώς η δωρεά αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης και αγάπης για τον πολιτισμό.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι αύριο 24 Μαρτίου. Στην έκθεση αυτή το κοινό έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να δει έργα που φυλάσσονταν επί χρόνια στα “ντεπό” της Πινακοθήκης, έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικτές τεχνικές και σχέδια, έργα διαφορετικών εικαστικών αναφορών και ρευμάτων. 
Info
Διάρκεια έκθεσης: 24 Φεβρουαρίου-24 Μαρτίου 2018
Τηλ. Επικοινωνίας για πληροφορίες: 2410-672499
E-mail: info@katsigrasmuseum.gr
Είσοδος ελεύθερη.