Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών αγωγών ύδρευσης στην οδό Βόλου. Το πρώτο τμήμα του έργου αφορά στο τμήμα, από το «Γεφυράκι» έως το «Φάληρο» όπου ξεκινά η διαχωριστική νησίδα με τους οδηγούς να καλούνται να επιδείξουν υπομονή καθώς το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο επόμενο τετράμηνο.

Το «στοίχημα» της ΔΕΥΑΛ αφορά στην ολοκλήρωση του έργου έως το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου καθώς η οδός Βόλου παρουσιάζει έντονο κυκλοφοριακό φόρτο με αφορμή την αυξημένη κίνηση τους θερινούς μήνες προς τα παράλια του νομού ενώ το δυσκολότερο κομμάτι του έργου αφορά στο τμήμα από το «Γεφυράκι» έως τα φανάρια με τη Λεωφόρο Κων. Καραμανλή.

Τμήμα στο οποίο η οδός Βόλου, ουσιαστικά διαθέτει από μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και αναγκαστικά η κυκλοφορία των οχημάτων θα πρέπει να εκτραπεί μέσα από τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών από αύριο, η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ Άννα Ζαχίδου σημειώνει πως «η τοποθέτηση των νέων αγωγών είναι χρονοβόρα και επίπονη με αφορμή και την ύπαρξη πολλών εμποδίων» και γι’ αυτό καλεί τους συμπολίτες «να δείξουν κατανόηση».

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τα έργα στην οδό Βόλου κρίνονται απαραίτητα για τον πρόσθετο λόγο ότι θα πρέπει να προηγηθούν για να ακολουθήσει η εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όπως αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα (προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ) στις συνοικίες της Λάρισας όπου η ΔΕΥΑΛ αντικαθιστά το παλιό με νέο δίκτυο ύδρευσης, με δικά της αποθεματικά.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στην οδό Βόλου (προϋπολογισμού 463.000 ευρώ) αύριο θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου. Έχει προηγηθεί το τμήμα της οδού από τις Σιδηροδρομικές Γραμμές έως τη Λεωφόρο Κων. Καραμανλή όπου τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθούν τα ασφαλτικά.

Αναλυτικότερα από αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης στο τμήμα της οδού Βόλου, από τη διασταύρωση με την οδό Αρ. Δικταίου (στο ύψος του «Φαλήρου») έως την οδό Λιδωρικίου («Γεφυράκι») και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βόλο.

Όπως διευκρινίζει η κ. Ζαχίδου «στο σύνολο του έργου προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου σε όλο το μήκος της οδού Βόλου, συνολικά 2.930μ.

Ο συνολικός χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι τέσσερις μήνες. Οι αγωγοί ύδρευσης θα αντικατασταθούν από αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς διατομών Φ90, και Φ160 16atm.. Ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν νέες παροχές ύδρευσης με αγωγούς από πολυαιθυλένιο, διατομής Φ50 στα νέα δίκτυα.

Η έναρξη εκτέλεσης των εργασιών καθυστέρησε σημαντικά λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας έγκρισης των μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας, ιδιαίτερα σε οδούς με μεγάλη κυκλοφορία όπως η οδός Βόλου. Παρακαλούμε για την κατανόηση των πολιτών με δεδομένο ότι η τοποθέτηση των νέων αγωγών είναι χρονοβόρα και επίπονη εργασία και λόγω της ύπαρξης πολλών εμποδίων» καταλήγει η κ. Ζαχίδου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Από αύριο λοιπόν θα κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας (στο ρεύμα από Λάρισα προς Βόλο) και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τη δεύτερη λωρίδα. Το έργο θα γίνει τμηματικά για αυτονόητους λόγους ενώ θα ακολουθήσει η εκτέλεση του έργου, στο ίδιο τμήμα, αλλά από το αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση προς Λάρισα.

Το τρίτο μέρος του έργου αφορά στο τμήμα από την οδό Λιδωρικίου έως τα φανάρια με τη Λεωφόρο Καραμανλή, στον ι.ν. του Αγίου Γεωργίου. Είναι το πιο δύσκολο τμήμα του έργου, καθώς σε αυτό το τμήμα η οδός Βόλου, διαθέτει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και συνεπώς, για την εκτέλεση του έργου, θα απαιτηθεί διεξαγωγή της κυκλοφορίας μέσω συνοικιακών οδών.

Αυτό το τμήμα του έργου δεν θα ξεκινήσει αν δεν εκδοθούν νωρίτερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ από τη ΔΕΥΑΛ αποκλείεται το ενδεχόμενο υλοποίησής του, τους θερινούς μήνες.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ (Eλευθερία)