Ξεκινούν και φέτος οι καλοκαιρινές δράσεις  για παιδιά και εφήβους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Τα σχολεία τελείωσαν και ξεκινάμε με ενθουσιασμό τις δράσεις μας για ένα ακόμη συναρπαστικό καλοκαίρι για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών.

Προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους να πάρουν μέρος στις «Καλοκαιρινές αποδράσεις στη βιβλιοθήκη με δράσεις για ήσυχα και… ανήσυχα παιδιά», με βιβλία,παιχνίδια, κρυμμένους θησαυρούς, γνώσεις και όλα όσα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και αυτό το καλοκαίρι.

Οι καλοκαιρινές δράσεις ξεκίνησαν το 2012 με πρωτοβουλία και υλοποίηση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας FutureLibrary και συνεχίστηκαν τα τελευταία χρόνια από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Φέτος βιβλιοθήκες της ευρύτερης Θεσσαλίας αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία,ώστε συνεργαζόμενεςνα κάνουν τις δικές τους καλοκαιρινές προτάσεις με «δράσεις κι αποδράσεις», όπως μαρτυρά ο τίτλος της, για «ήσυχα και ανήσυχα παιδιά».

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νοςΚούμας» από 28 Ιουνίου έως και 6 Σεπτεμβρίου 2019. Η καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019 της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα πραγματοποιηθεί στη βιβλιοθήκη μας  τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Βιβλιοθήκης (28ης Οκτωβρίου 9), δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στο site της βιβλιοθήκης: http://vivl-laris.lar.sch.gr/στη σελίδα μας στο Facebook και στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο: 2410531973 (κ. Γκουντουβά Βάγια).

Σας περιμένουμε να ζήσουμε άλλο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, γιατί στις βιβλιοθήκες μας η ζωή και η δράση δεν σταματούν ποτέ!"