Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, είναι  πανελλήνιο και διαγωνιστικό, διοργανώνεται από την Artfools, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, ενώ σύμβουλος διοργάνωσης είναι η Alpha Marketing. 

Μπορούν να συμμετάσχουν, οι μαθητές  όλων των βαθμίδων, ατομικά, συλλογικά ή και κατά σχολείο, με μία ή δύο ταινίες μυθοπλασίας, διάρκειας μέχρι και 15 λεπτά. Το θέμα της ταινίας είναι ελεύθερο. Καλούνται οι μαθητές, μέσα από την ταινία τους, να εκφράσουν τη φαντασία, τον προβληματισμό τους, την αντίδραση αλλά και την πρότασή τους σε θέματα που απασχολούν τη μαθητική και κοινωνική τους ζωή, εκφράζοντας την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν. 

Τις μαθητικές ταινίες θα αξιολογήσει κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από άτομα με κινηματογραφική εμπειρία και γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις : 31 Δεκεμβρίου 2016.  

Η αίτηση συμμετοχής θα συμπληρωθεί και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά , ενώ η ταινία, θα πρέπει να σταλεί ταχυδρομικά στη διεύθυνση : 

«Για το Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους» 

Μανιακίου 25, Τ.Κ. : 413 36, Λάρισα. 

Επικοινωνία : artfools.mathitiko@gmail.com     Τηλέφωνο : 6957509469