Για υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα έκανε λόγο από τη Λάρισα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τα νοσοκομεία της πόλης και συναντάται με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων και υγειονομικούς φορείς.

Ο κ. Ξανθός σε δηλώσεις του μίλησε για σχέδιο έκτακτης ανάγκης που πρέπει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή και προβλέπει την καθολική επιστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δομών και δυνάμεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες η πανδημία.

Χαρακτήρισε απευκταίο σενάριο ένα νέο lockdown, τόνισε όμως πως “ήδη βιώνουμε ένα lockdown εντός του συστήματος υγείας”.

Είναι η ώρα της ευθύνης, υποστήριξε ο κ. Ξανθός, η ώρα της ευθύνης για την κυβέρνηση που πρέπει να αλλάξει άμεσα υγειονομική στρατηγική αλλά και η ώρα της ευθύνης για όλους. “Οι δηλώσεις εφησυχασμού, υποτίμησης του κινδύνου και μετάθεσης των ευθυνών, προσβάλλουν και προκαλούν”, κατέληξε.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Ξανθού στη Λάρισα ξεκίνησε με συνάντηση με τον δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με την επέλαση της πανδημίας.

ertnews.gr