Ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής των Λαρισαίων και ιδιαίτερα των εθελοντικών οργανώσεων για το νέο χτύπημα των «δολοφόνων ζώων» όπως τους χαρακτηρίζουν, σε συνοικίες της πόλης. Λίγες εβδομάδες μετά το περισταστικό με τη θανάτωση τριών σκυλιών στο κέντρο της πόλης, οι εικόνες φρίκης επαναλαμβάνονται.

To φιλοζωικό Σωματείο Anim.A.L με ανάρτηση στη σελίδα του στο FB εκπέμπει sos και αναφέρει:

«Η φρίκη στην Πόλη της Λάρισας συνεχίζεται….από χθες το βράδυ νοσηλεύονται δυο δηλητηριασμένα από φόλα σκυλιά, τα οποία και περισυνέλεξαν εθελοντές μας από την Ηρ. Πολυτεχνείου με Καραγάτση, περιοχή ΑΤΑ. To ένα σκυλί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγη ώρα πριν, μας ενημέρωσαν για νεκρή γάτα πάλι από φόλα, στην περιοχή των πυροβολικών δίπλα στο 22ο δημοτικό σχολείο ενώ μας ενημέρωσαν και για 2 νεκρά σκυλιά πάλι από φόλα, στην περιοχή της Νεάπολης στο ύψος της αστυνομίας. Ο δήμος Λάρισας ακούει επιτέλους?.θα δραστηριοποιηθεί δυναμικά ή θα παραμείνει στην τυπική ανακοινωση που εξέδωσε? Οι προτάσεις μας υπάρχουν γραπτώς…ανταπόκριση περιμένουμε.

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε καταγγελία στην αστυνομία. Όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό πρεπει να το καταθέσει..ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας ή με την αστυνομία..η σιωπή ειναι συνενοχή»

Ο κ. Θάνος Γκουγκλιάνας -μέλος του Σωματείου, μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ τόνισε πως το πρόβλημα παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις καθώς καθημερινά φτάνουν στο Σωματείο ειδήσεις για θανάτωση ζώων στην πόλη αλλά κυρίως στα χωριά του νομού.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το προηγούμενο κρούσμα θανάτωσης ζώων (παραμονή Δεκαπενταύγουστου) ο Δήμος Λαρισαίων κινήθηκε νομικά κατ’ αγνώστων προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν. 

Ert.gr