Σε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιούνη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι ΤΟ Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Γιώργο Λαμπρούλη βουλευτή Λάρισας και εκ νέου υποψήφιου. Μετά την ομιλία στην εξέδρα ανέβηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Ν. Λάρισας.  

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων, ανέφερε:

"Το ΚΚΕ θα είναι, όπως και ήταν, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας.

Την τελευταία τετραετία κατέθεσε δεκάδες τροπολογίες και προτάσεις νόμου, τις οποίες απέρριπταν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ την ώρα που ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους καπιταλιστές.

Θέλω να θυμίσω ότι στο διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε συνολικά έξι προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν αυτά τα χρόνια, για την επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων.

Όλα αυτά τα οποία αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδους ανακούφισης, απορρίφθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τη δήθεν “προοδευτική”, “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκαναν πως δεν τα άκουσαν.

Από την άλλη, οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων είχαν στο επίκεντρό τους είτε την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων και μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, είτε το ξεγέλασμα του λαού μέσα από τη γνωστή τακτική "σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω 1".

Να, λοιπόν, γιατί ο λαός μας πρέπει να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να βαδίσει πιο αποφασιστικά στο δρόμο της διεκδίκησης, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Έτσι ώστε απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης, οργάνωσης του αγώνα.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία."

(*) Mε πληροφορίες από 902.gr