Τα παράλια του νομού Λάρισας, αλλά και την περιοχή της Αγιάς επισκέφτηκε χθες (28/10/2017) η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μετά από πρόσκληση του συλλόγου των καταστηματαρχών, ώστε να δει από κοντά την περιοχή και να συζητηθούν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Η κ. Κουντουρά μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον σύλλογο δήλωσε πως «τα παράλια του νομού Λάρισας είναι μια υπέροχη περιοχή», σημειώνοντας πως η ίδια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια για αξιοποίηση του τόπου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού, η περιοχή μπορεί να υποστηρίξει μεγαλύτερη αύξηση της τουριστικής περιόδου», εφόσον αξιοποιηθούν όλοι οι τομείς όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, ο περιπατητικός τουρισμός, άλλα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.
Επίσης η κ. Κουντουρά σημείωσε πως χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής, ώστε να υπάρξει μια ιεράρχηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Σημειώνεται πως η υπουργός Τουρισμού συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη συζήτησαν με τους επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και το ζήτημα της αναβάθμισης της λειτουργίας του λιμανιού στον Αγιόκαμπο, το θέμα του πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής, καθώς και να βρεθούν τρόποι ώστε να υπάρξουν υποδομές για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.