Ευχαριστημένη για την άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και αισιόδοξη για την μετέπειτα πορεία εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας.
Η κα Κουντουρά, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, περιοδεύει στη Θεσσαλία και έρχεται σε επαφή με φορείς, επιχειρηματίες, ξενοδόχους σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο και Λάρισα.
Μετά την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, αύριο θα δει από κοντά τις ομορφιές των παραλίων του Νομού Λάρισας και θα καταγράψει απο κοντά τα προβλήματα στον κλάδο του τουρισμού.
«Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στα παράλια του Νομού Λάρισας, έχω συναντηθεί και έχω συζητήσει μαζί τους ήδη. Το χωροταξικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, με το ΣτΕ να έχει απορρίψει ήδη δύο φορές το χωροταξικό του 2009 και του 2013. Στο υπουργείο τουρισμού προσπαθούμε να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα, όπως αυτό, και να επιλυθούν οριστικά. Το θετικό είναι ότι έχουμε στενή συνεργασία και με την Περιφέρεια και με τα Επιμελητήρια και με τους επιχειρηματίες – και αυτο ισχύει για όλη την Ελλάδα- και έτσι έχουμε αποτελέσματα απτά και λύσεις σε σύντομο χρόνο» είπε στην ΕΡΤ Λάρισας η υππουργός Τουρισμού.
Η κα Κουντουρά επανέλαβε ότι η Θεσσσαλία είναι ένας πανέμορος τόπος που προσφέρει πολλά είδη τουρισμού, χειμερινού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, αγροτοτροφικού, γαστρονομικού κλπ.
«Η Θεσσαλία μπορεί να έχει τουρισμό 365 μέρες το χρόνο. Όπου συνεργαστήκαμε στενά με όλους τους εμπλεκόμενους καταφέραμε να φτιάξουμε πακέτα τουρισμού για όλες τις εποχές. Καταφέραμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο μπαίνοντας και σε νέες αγορές, με επισκέπτες- που αυξήθηκαν θεαματικά- από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία» τόνισε η υπουργός.
Η κα Κουντουρά θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στα Τρίκαλα.

ert.gr