Έτοιμο να το απολαύσετε το 9ο επεισόδιο του διαδικτυακού κύκλου «Κουκλοκαμώματα» του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, με μικρές ιστορίες, αποσπάσματα από παραστάσεις, σχολιασμούς της επικαιρότητας, τραγούδια και πολλές ιδέες για κουκλοθέατρο, κατασκευές και κουκλοπαιχνίδια, στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στο youtube.

Το 9ο επεισόδιο βγήκε λίγο… κουνιστό! Σεισμός, σεισμός, γίνεται χαμός! Έλα φιλαράκο, μη σε πιάνει πανικός!

Εσείς κουνηθήκατε; Εμείς ακόμη κουνιόμαστε, λυγιόμαστε και κουκλοκαμωνόμαστε.

Σε αυτό το επεισόδιο, η γη γυρίζει όλο γυρίζει, τα κουνήματα δίνουν και παίρνουν και οι κούκλες μπαινοβγαίνουν στο Μουσείο Κούκλας σε κάθε ρίχτερ.

Κάποιες μάλιστα, έχουν στήσει στασίδι έξω, στο προαύλιο του Μύλου του Παππά και τραγουδούν τραγούδια για σεισμούς και καταποντισμούς.

Όπως και να ’χει, η κατάσταση έχει ξεφύγει ριχτερντελώς  και οι μετασεισμικές δονήσεις φτάνουν μέχρι τα έγκατα του κουκλοθεάτρου.

Οι κούκλες έχουν δημιουργήσει μια συλλογή ποικιλίας σεισμών με χορευτικές φιγούρες, εμπνευσμένες από τις μαρτυρίες των σεισμόπληκτων κατοίκων της πόλης μας.

Γι’ αυτό καθήστε κάτω από την πολυκατοικία σας, ηρεμήστε,  φορέστε το κράνος σας και απολαύστε με τους γείτονες, το έκτακτο επεισόδιο σεισμού!