Το 6ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα,  συνεχίζεται δυναμικά με εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Μουσείο Κούκλας.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 18:00, πρωταγωνιστές του εργαστηρίου θα είναι τα παιδιά και της ιστορίας η Πουπού η αλεπού και η κότα η Καρλότα! 

Με τις δύο διάσημες ηρωίδες των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά θα καθαρίσουμε κρεμμύδια, θα κάνουμε καντάδες, θα απαγγείλουμε ποιήματα και θα βουτήξουμε σε κατσαρόλες τρυπώνοντας σε κάθε γωνιά του Μουσείου. 

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα κατασκευάσουν τις δικές τους γαντόκουκλες και θα παίξουν κουκλοθέατρο με το σενάριο της ιστορίας.

Η Πουπού, η πονηρή αλεπού, προσπαθεί να πείσει την Καρλότα, την τσαχπίνα άσπρη κότα, να βγει από το κοτέτσι για να την κάνει γιουβέτσι. Και τι δεν σκαρφίζεται για να την πείσει ότι την αγαπάει ειλικρινά και θέλει το καλό της!

Της χαρίζει κορδελίτσες, γαριδάκια, πίτουρα και λουλουδάκια, της ψιθυρίζει λογάκια μελιστάλακτα πολλά και γλυκά μουρμουρητά, της υπόσχεται ότι θα την έχει στα όπα όπα! 

Πείθει την όμορφη Καρλότα να την ακολουθήσει στη φωλιά της.

Την οδηγεί στην κουζίνα και της λέει ένα μεγάλο ψέμα: ότι η κατσαρόλα είναι πισίνα.

Θα πιστέψει η Καρλότα και αυτό το ψέμα; Θα κάνει βουτιά στην κατσαρόλα; 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 χρόνων και πάνω και έχει διάρκεια 2 ώρες!

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και δεν περιλαμβάνουν συνοδό - γονέα. 

Τα υλικά παρέχονται δωρεάν από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων, το Μουσείο Κούκλας και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα και το κάθε παιδάκι παίρνει τις κατασκευές και το σενάριο στο σπίτι του, για να παίζει τις δικές του παραστάσεις… ξανά και ξανά!

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν με την επίδειξη του self test του σχολείου. 

Καλέστε στο τηλέφωνο 2410 251657 για πληροφορίες και κρατήσεις ή στείλτε μας μήνυμα στο fb Δημοτικός Κουκλοθιάσος Τιριτόμπα.