Δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

«Η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, έρχεται ως επιστέγασμα μίας μακράς, επίπονης και επίμοχθης προσπάθειας των μαθητριών και των μαθητών, για να φθάσουν στο κατώφλι της νέας δημιουργικής διαδρομής της ζωής τους, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές που σήμερα απολαμβάνουν την ικανοποίηση για τους κόπους ετών, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που τους έδωσαν όλα τα εχέγγυα σ’ αυτό το ταξίδι. Ένας μεγάλος έπαινος όμως ανήκει και στους γονείς που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη τον στόχων των παιδιών τους.

Όσο για εκείνους που δεν τα κατάφεραν, πρέπει να γνωρίζουν πως η νέα μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά τους, σε μία ζωή γεμάτη ευκαιρίες.

Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αντικαταστήσει ένα άδειο μυαλό, με ένα ανοιχτό μυαλό. Κι αυτά τα μυαλά έχουμε ανάγκη σήμερα, ώστε να χτίσουμε την Ελλάδα της ευημερίας για το αύριο».