Σε παρερμηνεία από μερίδα των μέσων ενημέρωσης, απέδωσε το ντόρο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα για το ποινικό πλαίσιο γύρω από την κατοχή μολότοφ, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Open TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

«Έγινε μία παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Λάππα» είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Κόκκαλης για να συμπληρώσει πως «η κατοχή μολότοφ ήταν και είναι ποινικό αδίκημα.

Απλά, τώρα με το νέο σχέδιο νόμου αυστηροποιείται η ποινή, υπό προϋποθέσεις και γίνεται κακούργημα.

Ο κ. Λάππας ανέπτυξε έναν δύσκολο νομικό συλλογισμό, αλλά απομονώθηκε μόνον μία φράση. Τις τελευταίες ημέρες έγινε μεγάλη διαστρέβλωση με αυτές τις δηλώσεις. Εμείς λέμε στον κόσμο πως και βέβαια είναι αδίκημα η κατοχή μολότοφ».

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός υποστήριξε πως η εξαίρεση από τη σύνθεσή της των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου αποτελεί «κοινοβουλευτική παρατυπία και εξόφθαλμη δικονομική παρανομία» και για τους λόγους αυτούς η επιτροπή θα οδηγηθεί στο «πολιτικό της τέλος».

Πρόσθεσε δε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήταν απέναντι στην εξέταση του κ. Φρούζη. Το γεγονός ότι ήταν σθεναρά κατά αυτής της παρατυπίας, δε σημαίνει ότι ήταν απέναντι στην εξέταση του κ. Φρουζή».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε επίσης για το ίδιο θέμα ότι «η επιτροπή θα γίνει κανονικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξεταστεί ο κ. Φρουζής. Το ότι ένα κόμμα αναδεικνύει σθεναρά μία παρανομία δε σημαίνει ότι δε θέλει την πρόοδο μίας επιτροπής» κατέληξε.