«Ως κυβέρνηση σταθήκαμε δίπλα στους παραγωγούς ακτινιδίου τέσσερα χρόνια, δώσαμε και κερδίσαμε μάχες και ενώσαμε δυνάμεις ώστε το προϊόν αυτό να είναι σήμερα ένα από τα πλέον δυναμικά του αγροδιατροφικού τομέα, με μεγάλη εξαγωγική ισχύ».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, από το βήμα της 15ης Γιορτής Ακτινιδίου Πυργετού και Αιγάνης.

Ο πρώην υφυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις σθεναρές προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την προώθηση της κατοχύρωσης του ακτινιδίου της περιοχής ως «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Προέλευσης», για να συμπληρώσει πως «ακούγοντας τους παραγωγούς και ακολουθώντας τις προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής, εντάξαμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πυργετού στο μέτρο που αφορά τη μεταποίηση, μία εξέλιξη η οποία αναμένεται να προσδώσει σημαντική ισχύ στις αξιέπαινες προσπάθειες των μελών του, δηλαδή των ιδίων των αγροτών».

Ο Λαρισαίος πολιτικός κατέληξε τονίζοντας την ανάγκη «αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, ώστε το ακτινίδιο του Πυργετού και της Αιγάνης με σημαία την ποιότητά του, να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά».