Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε την Παρασκευή από τη Νίκαια της Λάρισας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, συμμετέχοντας στη σύσκεψη αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «κρύβεται πίσω από την ολιγαρχία των ΜΜΕ και περιφρονεί την κραυγή αγωνίας του αγροτικού κόσμου». Υπενθύμισε δε, πως επί ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις μνημονιακές επιταγές, είχαν γίνει σημαντικά βήματα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Με ευθύνη αλλά και προφανή εντολή της κυβέρνησης, οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν αποτελούν θέμα ενημέρωσης για την ελληνική κοινωνία. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτά που υποσχέθηκε σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Είναι αντιμέτωπος με έναν εξαπατημένο αγροτικό κλάδο.

Μπορεί, αλλά δε θέλει να βοηθήσει. Μπορεί αλλά δε θέλει να μειώσει τον φόρο στα καύσιμα, τον φόρο στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, να καλύψει το 100% της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αντ’ αυτού, προτιμά να πληρώνει από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών τα goldenboysμε 8.000 ευρώ το μήνα και να επιδίδεται σε μπαράζ απευθείας αναθέσεων.

Θυμίζω πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρόλη τη μνημονιακή επιτροπεία, είχαμε θεσπίσει το αφορολόγητο και το ακατάσχετο, μέχρι τις 7.500 ευρώ, στις αγροτικές επιδοτήσεις.

Τώρα ο κ. Μητσοτάκης, νιώθοντας ασφάλεια αφού το μιντιακό σύστημα έχει «θάψει» τις αγροτικές διαμαρτυρίες, αρνείται να κάνει το ελάχιστο για εκείνους που έχουν απομείνει να παράγουν σ’ αυτή τη χώρα. Περιφρονεί την κραυγή αγωνίας του αγροτικού κόσμου. Αργά ή γρήγορα όμως θα τους βρει μπροστά του στην κάλπη. Κι εκεί δε θα τον σώσει κανείς ολιγάρχης».