Σε δήλωση προέβη ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Στα πεντέμισι χρόνια της κοινοβουλευτικής και υπουργικής μου θητείας, πορεύτηκα και πορεύομαι τιμώντας στο ακέραιο την ψήφο των συμπολιτών μου, αλλά και το αξίωμα του εθνικού αντιπροσώπου.

Η ιδιότητα μου αυτή όμως, του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να παραπληροφορεί, πολύ δε περισσότερο να εκβιάζει.

Τον λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως τα μέσα ενημέρωσης που σήμερα δημοσιεύουν «καταγγελίες» χωρίς καν να μπουν στον αυτονόητο κόπο να ζητήσουν και την άποψη του θιγόμενου, θα δημοσιεύσουν τη δικαστική απόφαση, όταν εκείνη έλθει.

Θα είμαι αμείλικτος απέναντι σε όποιον επιχειρεί να σπιλώσει το όνομα και την υπόληψή μου.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

(*) Πρόκειται για καταγγελία απόλυσης που δημοσιεύτηκε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" από επιστημονική συνεργάτιδα του βουλευτή, η οποία υποστηρίζει πως, "παρά το γεγονός ότι ήταν έγκυος την περίοδο της απομάκρυνσής της από τη θέση της, ο βουλευτής αρνείται να την επαναπροσλάβει, αγνοώντας επιδεικτικά τον νόμο".