Κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης  Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Γαβαλά Μαρία γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την Τρίτη 8/10/2019  επισκέφτηκε  το ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ» και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του προγράμματος  Μπουντή Σωτήρη και με εργαζόμενους στο πρόγραμμα.

Στη συζήτηση τέθηκαν από τον υπεύθυνο του προγράμματος τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για το ίδιο το μέλλον του ΚΕΘΕΑ, με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που αλλάζει το χαρακτήρα του Οργανισμού και καταργεί το ίδιο το περιεχόμενο και το μοντέλο λειτουργίας του.

Από την πλευρά του κλιμακίου τονίστηκε "η διαχρονική δράση του ΚΚΕ στο να αναδείξει το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και τις αιτίες που το γεννούν, αλλά και τη διαχρονική στήριξη του κόμματος στο έργο του ΚΕΘΕΑ, και τη μεγάλη προσφορά του, στους χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους, που μέσα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ μπόρεσαν να αλλάξουν τη ζωή τους και από το δρόμο των ναρκωτικών βρέθηκαν ξανά στο δρόμο της κοινωνικής ζωής και δράσης.

Τονίστηκε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει ταφόπλακα στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, αφού με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται όλες του οι λειτουργίες.

Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που επί σειρά ετών με τα προγράμματά του έχει συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχτούν στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι.

Η ωμή αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ γίνεται στην κατεύθυνση της πιστής εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ για τα ναρκωτικά που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα στρώνοντας το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το έδαφος στρωμένο από τις προηγούμενες.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τη νομιμοποίηση των ιδιωτών να ανοίγουν μαγαζάκια «πρόληψης και απεξάρτησης», τους χώρους εποπτευόμενου θανάτου, τη διάδοση της ναρκω-κουλτούρας.

Ως κόμμα  απαιτούμε, η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 

Τέλος εκ μέρους της αντιπροσωπείας του κόμματος αναφέρθηκε, ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό".