Κλιμάκιο της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ  με  επικεφαλή το βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ  Γ. Λαμπρουλη πραγματοποίησε περιοδείες ομιλίες συζητήσεις στα χωριά Βαμβακού Χάλκη, Γαλήνη και Πλατύκαμπο.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι "στις συζητήσεις και ομιλίες με τους κατοίκους των χωριών αναδείχθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και οι  κτηνοτρόφοι.

Τα πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΗ, τη  μη προστασία των παραγωγών , τις εξευτελιστικές και ανοιχτές τιμές  για τους παραγωγούς  την ίδια στιγμή που τα προϊόντα φτάνουν 4-5 φορές ακριβότερα στον καταναλωτή.

Επισημάνθηκε ότι   το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλότατο.

Για το δε αγροτικό πετρέλαιο στον προϋπολογισμό που ψήφισε η κυβέρνηση δίνει πάνω από 600 εκατ. Ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο και επιστροφή ΕΦΚ σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές, αεροπορικές εταιρείες και 0 ευρώ στους αγρότες, θυμίζοντας στους αγρότες  τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη στην Λάρισα και καλώντας τους  να βγάλουν συμπεράσματα. 

Παρά τις εξαγγελίες και υποσχέσεις της κυβέρνησης ΝΔ η πολιτική της κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εχθρική απέναντι στους αγρότες και υπέρ του κεφαλαίου και των  μονοπωλιακών ομίλων.

Αναφέρθηκε στο ζήτημα  του ασφαλιστικού, των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και του ύψους των συντάξεων, που ήδη οι αγρότες  πληρώνουν υψηλότατες εισφορές που θα αυξηθούν και άλλο με το νέο νομοσχέδιο  από το 2020 ανά ζευγάρι αγροτών.  Η περιβόητη μείωση της φορολογίας για εισοδήματα ήδη έχει εξανεμιστεί από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση για τους συνεταιρισμούς επιταχύνει ακόμη πιο πολύ την συγκέντρωση παραγωγής και γης αφού επιτρέπει στους επιχειρηματίες που δεν είναι καν αγρότες να κατέχουν το 25% των μερίδων και στις ΑΕΣ αυτό φτάνει στο 40%. Το δε ζήτημα της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου έχει καταντήσει το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» για την Λάρισα και  γενικότερα για τη Θεσσαλία.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, που δεν έχει καμία σχέση με το «ταμείο» που πρέπει να κάνει ο λαός από την επίσκεψη αυτή, που σηματοδότησε την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια που πρέπει να σημάνουν συναγερμό, επαγρύπνηση και κινητοποίηση απέναντι στα όσα δρομολογούνται.

Είτε στην εκδοχή της κυβέρνησης για την «πολύ πετυχημένη» επίσκεψη, είτε σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για το «φιάσκο» και τη «διάψευση των προσδοκιών», τα «κέρδη και οι ζημιές» μετριούνται με τη «ζυγαριά» των στόχων της αστικής τάξης και όχι των εργαζομένων και των φτωχών αγροτών.

Τέλος κάλεσε  τους αγρότες να βγουν στον δρόμο και να παλέψουν για την επιβίωση τους , τη διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας. Μόνο  με τους αγώνες  κατέληξε μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις και κέρδη, μπορούμε να εμποδίσουμε αρνητικές εξελίξεις, δυναμώνοντας  τους Αγροτικούς και Συλλόγους που αποτελούν το μοναδικό   αποκούμπι του οργανωμένου αγροτικού κινήματος στο Νομό."