Με αφορμή τις κλοπές υλικών από κάδους ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Απόστολος Σουρλαντζής σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
"Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η εξής απαράδεκτη δραστηριότητα στην πόλη μας, αλλά και σε άλλα πόλεις της επικράτειας. Ομάδες ατόμων με τη μορφή οργανωμένων συνεργείων επιδίδονται με συστηματικό τρόπο – χρησιμοποιώντας ακόμα και μηχανικά μέσα (ημιφορτηγά και φορτηγά οχήματα) – σε αφαίρεση ανακυκλώσιμων απορριμμάτων υλικών συσκευασίας από τους μπλε κάδους απορριμμάτων που έχει αναπτύξει ο Δήμος σε όλη την πόλη.
Είναι προφανές ότι οι ενέργειες αυτές, με τη διάσταση και τη μορφή που έχουν λάβει – καθόσον αυτές νομικώς και κατ ουσία  συνιστούν κλοπή δημοτικής περιουσίας – στερούν σημαντικά έσοδα από το Δήμο. Αυτά τα έσοδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις στο τομέα αυτό, αλλά θα μπορούσαν να ευθέως να αποδοθούν στους πολίτες ως επιβράβευση μέσω της μείωσης των ανταποδοτικών τελών. Επιπλέον οι δραστηριότητες αυτές δημιουργούν μια αλγεινή εικονα στην πόλη αποθαρρύνοντας ευλόγως την καλλιέργεια και ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και πρακτικής στους συμπολίτες μας.
Ιδιαίτερα στις μέρες μας κατά τις οποίες το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής, είναι η δημιουργία κοινωνίας πολιτών με αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση έτσι ώστε η πόλη μας να εδραιωθεί στις πρώτες πανελληνίως που θα επιτύχουν τους στόχους του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης στο τομέα της Ανακύκλωσης, η «ανοχή» αυτής της κατάστασης μας καθιστά όλους συνυπεύθυνους.
Η τεράστια προσπάθεια στον τομέα της ανακύκλωσης που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή και έχει ως άξονα και αφετηρία τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της συνεπαγόμενης θεώρησης των αποβλήτων, ως υλικό αξιοποιήσιμο θα συνεχιστεί και θα ενταθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το χθεσινό περιστατικό της σύλληψης από την ΕΛ.ΑΣ συμπολιτών μας που προέβαιναν σε αφαίρεση ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, οι σχετικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις και ποινές που προβλέπονται από τις Κανονιστικές Διατάξεις (επιβολή προστίμων βάσει Κανονισμού Καθαριότητας) αλλά και την Νομοθεσία.
Επειδή και η χώρα μας ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αξίζει να τονισθεί ότι οι πολίτες των οργανωμένων κοινωνιών επιτηρούν και οι ίδιοι την εφαρμογή των νόμων που αφορούν στην καθαριότητα και τη δημόσια υγεία. Και μάλιστα καταγγέλλουν αμέσως περιστατικά κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία πέφτουν στην αντίληψή τους. Είναι δε αυτονόητο ότι όσοι εκδηλώνουν ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές τιμωρούνται αυστηρά. Καθόσον, δεν νοείται ευνοούμενη πόλη και πολιτεία εκεί όπου υπάρχει ατιμωρησία".