Παρά τις εκκλήσεις και το απαγορευτικό των τοπικών φορέων και ειδικότερα της Πυροσβεστικής για την αποφυγή καύσης σιτοκαλαμιών, εν τούτοις κάποιοι εξακολουθούν, παράνομα, να βάζουν φωτιά για κάψουν τα υπολείμματα σιτοκαλαμιών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης μεγάλων πυρκαγιών και ρύπανσης του περιβάλλοντος. 

Όπως υποστηρίζουν από την Πυροσβεστική καθημερινά καλούνται να σβήσουν φωτιές που εκδηλώνονται σε διάφορα σημεία του Θεσσαλικού κάμπου, όπως, συνέβη πριν από λίγη ώρα στο Νέο Περιβόλι του Δήμου Κιλελέρ όπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας για να σβήσουν φωτιά που εκδηλώθηκε σε υπολείμματα σιτοκαλαμιών.

Στο θέμα της καύσης σιτοκαλαμιών παρεμβαίνει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας που ζητάει από τους αγρότες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Νούσιος. 

«Εδώ και πολλές μέρες οι Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος έχουν δώσει οδηγίες για το πώς και πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να γίνεται η καύση των σιτοκαλαμιών. Η καύση πρέπει να είναι η τελευταία της φετινής χρονιάς και κάτω από προϋποθέσεις, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφόσον διαπιστώσει παράβαση των κανονισμών θα είναι αμείλικτη, σε αυτές τις περιπτώσεις επιλαμβάνεται αρχικά η αστυνομία και η πυροσβεστική, εφόσον κινδυνεύσουν περιοχές θα σχηματιστεί δικογραφία, υπάρχει ποινική ευθύνη του αγρότη αλλά και πρόστιμα».

Ert.gr