«Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, σε ένα νέο κόσμο. Ωστόσο η δύναμη του τύπου, η δύναμη της ενημέρωσης, η δύναμη της δημοσιογραφίας εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θεμέλια του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος». 

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο της ημερίδας Ενώσεων του Περιφερειακού, Κλαδικού και Τοπικού Τύπου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως «τίποτα δεν θυμίζει τον κόσμο που γνωρίζαμε, σε κανένα επίπεδο, είτε αυτό είναι της πολιτικής, είτε των διεθνών σχέσεων», για να συμπληρώσει λέγοντας πως «αν προσθέσει κανείς και τις επαναστατικές εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, καταλαβαίνει εύκολα το πόσο έχει μεταβληθεί η διάχυση της πληροφορίας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ενημέρωση των πολιτών». 

Ο καθένας, από τη δική του σκοπιά, οφείλει να κάνει ό, τι μπορεί για να προσαρμοστεί, από τη μια, ο ρόλος του τύπου, στις νέες προκλήσεις, και από την άλλη, να παραμείνει εχέγγυο για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας», σημείωσε ο κ. Κέλλας χαρακτηριστικά, ενώ κατέληξε κάνοντας μια ειδική αναφορά στον Περιφερειακό Τύπο: 

«Ως άνθρωπος που γεννήθηκα, δούλεψα και εξελίχθηκα κοινωνικά σε μια επαρχιακή πόλη, θα σας προέτρεπα να διαφυλάξτε τον ρόλο και την αποστολή του επαρχιακού τύπου. 

Μπολιάστε τον με την εξέλιξη του διαδικτύου. 

Εγγυηθείτε την κριτική του λειτουργία. 

Ο επαρχιακός τύπος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα στη λειτουργία μιας τοπικής κοινωνίας. 

Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί, μεν, να μεταβάλλεται, ωστόσο δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να λειτουργεί».