«Διακρίνουμε μια  σχεδόν τιμωρητική διάθεση που διαπνέουν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, με τοποθετήσεις του τύπου "στη Θεσσαλία για δεκαετίες έγινε τεράστια κατασπατάληση υδάτινων πόρων, επομένως τώρα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε!!!"
Ξέρετε, αυτός ο τρόπος σκέψης, μου θυμίζει μια παροιμία που λέει, “βαράω το σαμάρι ν’ ακούσει το γομάρι”.
Ειλικρινά, δεν βρίσκω καμιά άλλη λογική προσέγγισης!».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο διευρυμένο Περιφερειακό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός για το θέμα της μερικής εκτροπής του Αχελώου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, μίλησε για “προκατάληψη” του Υπουργείου Περιβάλλοντος  στο συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, λέγοντας:
«Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.
Άπαντες συνομολογούμε την ανάγκη ενδυνάμωσης του πρωτογενούς τομέα για την αύξηση της παραγωγής εθνικού πλούτου.
Και αντί να πορευτούμε προς αυτή την κατεύθυνση, βλέπουμε την προκατάληψη με την οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος αντιμετωπίζει το ζήτημα της μερικής εκτροπής του Αχελώου.
Προκατάληψη που έχει ξεπεράσει τα όρια του ιδεοληπτικού – θα το έλεγα πλέον εμμονή – αποδεικνύοντας την αδυναμία κατανόησης του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία λόγω του αρνητικού της υδατικού ισοζυγίου τα τελευταία χρόνια».
Αναφερόμενος, μάλιστα, στις “κυβερνητικές θεωρίες” όπως τις χαρακτήρισε, “για απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγής στη Θεσσαλία, εφόσον γίνει ορθή αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων και του υπάρχοντος αποθέματος στον υδροφόρο ορίζοντα”, ο κ. Κέλλας σχολίασε, «αν δεν είναι αφελείς, είναι σίγουρα ουτοπικές».
«Έχουν γνώση του δυσθεώρητου υδατικού ελλείμματος;;;
450 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως!!!
Μελέτησαν ποτέ σοβαρά τα προηγούμενα σχέδια διαχείρισης;;;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο Λαρισαίος βουλευτής, ενώ εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ τόνισε,
«Το υπουργείο έχει επιδοθεί σε έναν διάλογο με συνοπτικές διαδικασίες και ξεκάθαρα προσχηματικά κίνητρα, βάζοντας στο τραπέζι της διαβούλευσης όλες τις προτάσεις πλην αυτής της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο.
Ζητά ουσιαστικά από τους φορείς της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν σε μία ανούσια συζήτηση, που ως μόνο στόχο έχει να καταγραφεί απλά στα πρακτικά ένας ανύπαρκτος και ατελέσφορος διάλογος
Προτείνουν έργα δομικών κατασκευών ύψους 1,3 δις ευρώ.
Σ’ αυτή την οικονομική συγκυρία;;;
Υπάρχουν μελέτες επικαιροποιημένες;;
Πόσα στρέμματα θα αρδευτούν;;
Περισσότερα απ’ ότι με τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο;;
Όχι. 270.000 στρέμματα λιγότερα».
Κλείνοντας, ο Λαρισαίος βουλευτής, κάλεσε τόσο την Κυβέρνηση, όσο και τους Θεσσαλούς κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση, δηλώνοντας:
«Οφείλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τις ρεβανσιστικές τους νοοτροπίες και να φερθούν υπεύθυνα ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Οφείλουν να ακούσουν με ψυχραιμία τις φωνές της επιστημονικής κοινότητας και των τοπικών φορέων, εγκαταλείποντας μία εμμονική συμπεριφορά που οδηγεί νομοτελειακά τον Θεσσαλικό κάμπο σε ερήμωση.
Να συνυπολογίσουν  τις τεράστιες επενδύσεις που έγιναν στον Αχελώο επί δεκαετίες, 500 εκατομμύρια μέχρι σήμερα, από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της συγκυρίας.
Κανείς δεν θέλει το καλό των Θεσσαλών περισσότερο από τους ίδιους τους Θεσσαλούς.
Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη την αγαπημένη τους μέθοδο της δημιουργικής ασάφειας και ας μας πουν ξεκάθαρα, τη θέση τους.
Τέλος οι αυταπάτες.
Ας τα λάβουν όλα αυτά σοβαρά υπόψη, γιατί οι αποφάσεις τους θα επηρεάσουν το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, τόσο σήμερα, όσο κυρίως των επόμενων γενιών.
Εκτός αν  παραπέμπουν το έργο στις καλένδες, γνωρίζοντας ότι αύριο δεν θα είναι Κυβέρνηση…»