«Η ελληνική οικονομία είναι βυθισμένη σε μία διαλυτική κατάσταση στασιμότητας, οι προβλέψεις τις αναιμικής ανάπτυξης αναθεωρούνται διαρκώς προς τα κάτω και το θέμα είναι θα επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου ή θα έχουμε και λήψη νέων μέτρων;»
Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "ASTRA" και στον δημοσιογράφο Απόστολο Ράιδο.
Παραθέτονται ορισμένα σημεία από τη συνέντευξη του κ. Κέλλα:
Για το θέμα των επενδύσεων στη χώρα μας:
Μόνον με τις επισκέψεις του Μακρόν του Χόγιερ ή οποιοδήποτε ξένου ηγέτη, δε γίνονται επενδύσεις. Υπάρχει διάθεση ξένων να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς με αυτά που βλέπουν γίνεται ακριβώς το αντίθετο, φεύγουν οι μεγάλες επενδύσεις από την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ έκανε μία θεαματική στροφή στην επιχειρηματικότητα με τις επισκέψεις σε διάφορες εταιρείες όπως π.χ. στην "Παπαστράτος". Δεν πρόλαβε να τελειώσει την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη ημέρα είχαμε το μεγάλο "μπαμ" της πολυεθνικής που ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τις Σκουριές. Εκεί δεν είναι απλά τα πράγματα. Δε μιλάμε για μία απλή εταιρεία που αποχωρεί, ούτε για μία επένδυση δισεκατομμυρίων που δε θα προχωρήσει. Δεν είναι τα όσα θα χάσει  το δημόσιο. Το 56% των μετόχων της "Ελ Ντοράντο", απαρτίζεται από τα μεγαλύτερα funds του κόσμου. Αυτά είναι που θα μας φέρουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Όταν αυτοί ανακοινώνουν ότι αποχωρούν, καταλαβαίνεται πως κανείς δε θα έρθει να επενδύσει. Είναι γεγονός πως η ελληνική οικονομία είναι βυθισμένη σε μία διαλυτική κατάσταση στασιμότητας, οι προβλέψεις τις αναιμικής ανάπτυξης αναθεωρούνται διαρκώς προς τα κάτω και το θέμα είναι θα επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου ή θα έχουμε και λήψη νέων μέτρων;
Για την πρόσφατη επίσκεψη Πολάκη στη Λάρισα:
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι προϋπολογισμοί των δύο νοσοκομείων της Λάρισας για το 2017 είναι αισθητά μειωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ήρθε ο κ. Πολάκης κι εγκαινίασε μία μονάδα ημερήσιας νοσηλείας. Ήταν όμως εγκαίνια ονοματοδοσίας και όχι ουσίας, αφού αυτή η μονάδα υπήρχε, απλά αυτονομήθηκε ως τμήμα με δικό του διευθυντή. Για τον γραμμικό επιταχυντή στο Πανεπιστημιακό αποτελεί δωρεά του ιδρύματος "Νιάρχος" που δρομολογήθηκε κι έφθασε μέχρι το τέλος επί Νέας Δημοκρατίας. Τα υπόλοιπα έργα όπως π.χ. η αλλαγή του ξενοδοχειακού εξοπλισμού είναι έργα μέσω ΕΣΠΑ.
Για την αδυναμία στελέχωσης στις Τοπικές Μονάδες Υγείας:
Η προσέλευση των γιατρών για την στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας είναι αναιμική, αλλά και αναμενόμενη. Το είχαμε πει στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ότι θα υπάρξουν αντικειμενικά προβλήματα και σήμερα δεν έχει προσέλθει ούτε το 50% των γιατρών για τις θέσεις των ΤοΜΥ και τώρα θα αναγκαστούν να επαναπροκηρύξουν τις θέσεις.
Για τις επικείμενες καταργήσεις τμημάτων ΕΠΑΛ στη Λάρισα:
Έχουμε τεράστιο θέμα στο νομό Λάρισας. Κινδυνεύουν 11 τμήματα με κλείσιμο επειδή είναι ολιγομελή. Ο ίδιος ο υφυπουργός όμως έχει υπογράψει τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στην οποία ζητώ να εγκριθεί η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στο νομό Λάρισας και  για συγκεκριμένους τομείς – ειδικότητες, που είναι υπό κατάργηση, γιατί πέραν των άλλων δημιουργούνται και πρακτικά προβλήματα μετακίνησης στους μαθητές της Ελασσόνας, των Φαρσάλων και του Τυρνάβου.
Για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία:
Τα οργανικά αλλά μετέπειτα και λειτουργικά κενά που έδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν συμπίπτουν με αυτές του Υπουργείου Παιδείας! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πλήθος εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους με το "έτσι θέλω".