«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Συκούριο, στη 17η Γιορτή Αμυγδάλου, μια γιορτή που “ενηλικιώνεται” χάρη στη δική σας αγάπη και στήριξη για το προϊόν και τον τόπο.
Δεν θα αναφερθώ, όμως, σε ευχολόγια και “μαγικές λύσεις” για την παραγωγή και την αύξηση του εισοδήματός σας.
Ασφαλώς και οι ομάδες παραγωγών και τα νέα μοντέλα παραγωγικής διαδικασίας μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και διάθεση των προϊόντων σας, αλλά για να υπάρξουν ομάδες παραγωγών, χρειάζεται πρωτίστως να συνεχίσουν να υπάρχουν παραγωγοί…»
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το χαιρετισμό του στην 17η Γιορτή Αμυγδάλου ,στο Συκούριο, ο αν.Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός εξαπέλυσε επίθεση κατά της φορολογικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, θέτοντας μια σειρά καίριων ερωτημάτων.
«Πώς να συνεχίσει ένας παραγωγός να παράγει,όταν φορολογείται πέρα από κάθε λογική;
Όταν οι ασφαλιστικές του εισφορές χτυπάνε κόκκινο;
Όταν καλείται να προκαταβάλλει το 100% του φόρου του;
Όταν δεν αποζημιώνεται εγκαίρως και κυρίως όταν δεν γνωρίζει αν τελικά θα αποζημιωθεί;
Έπρεπε να κατατεθούν αλλεπάλληλες ερωτήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις για τις τεράστιες ζημιές στο Καλοχώρι και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις», τόνισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Δεν έχετε ανάγκη, λοιπόν, από νέες ιδέες, αυτές τις ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, ανάγκη από την υλοποίηση των αυτονόητων έχετε».
Στη συνέχεια ο κ. Κέλλας, δίνοντας το στίγμα για την “επόμενη μέρα”, επεσήμανε:
«Με ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και αποστροφή σε οτιδήποτε παραγωγικό, μην περιμένετε να προχωρήσει τίποτα.
Είναι στο χέρι μας να επικρατήσει ξανά η λογική.
Η περιοχή του Συκουρίου είναι συνώνυμη με το αμύγδαλο και οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, για να παραμείνει έτσι».
Τέλος, κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Τεμπών και τη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Σύλλογο Γυναικών Περιοχής Συκουρίου λέγοντας:
«Θέλω,όμως, να μου επιτρέψετε να συγχαρώ ξεχωριστά, τον Σύλλογο Γυναικών Περιοχής Συκουρίου, που με την παρουσία του αλλά και τις γευστικές απολαύσεις που έχει δημιουργήσει, δίνει μια ξεχωριστή πινελιά στη γιορτή.
Ανάλογες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται απ’ όλους και πραγματικά είναι πολύ ενθαρρυντικό που βλέπω τόσο κόσμο να αγκαλιάζει αυτή την εκδήλωση.
Έχετε καταφέρει η Γιορτή Αμυγδάλου να γίνει θεσμός και εύχομαι ολόψυχα να τα εκατοστίσει».