Την αγωνία εκατοντάδων πληγέντων αγροτών από την περιοχή της Αγιάς μετέφερε ο  αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, σε συνάντηση που είχε στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, κ. Αθανάσιο Ζαννιά.
Ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε ως επιτακτικό το αίτημα των παραγωγών να γίνουν δεκτές οι δηλώσεις για αποζημιώσεις σε μήλα, κεράσια, αχλάδια, νεκταρίνια από τον παγετό του Απριλίου, καθώς τώρα είναι εμφανές το μέγεθος της ζημιάς, που υπέστησαν οι συγκεκριμένες δενδρώδεις καλλιέργειες.
Ο Λαρισαίος πολιτικός συμπλήρωσε πως το εκπρόθεσμο των δηλώσεων δεν είναι αποτέλεσμα κωλυσιεργίας εκ μέρους των αγροτών, αλλά του χρόνου που έγινε εμφανές το μέγεθος της ζημιάς.
Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού άφησε “ανοιχτό παράθυρο”, οι δηλώσεις ζημιάς να γίνουν δεκτές σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο, αφού πρώτα οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ βεβαιώσουν ότι οι ζημιές οφείλονται στον παγετό.
Ο κ. Κέλλας μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:
«Σήμερα επισκέφθηκα τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ και είχα συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο κ. Αθανάσιο Ζαννιά, καθώς εκατοντάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγιάς βρίσκονται στην κυριολεξία “στο χείλος της καταστροφής ”.
Από τη μια βλέπουν την παραγωγή τους κατεστραμμένη και από την άλλη ορατό τον κίνδυνο να μην αποζημιωθούν, λόγω των εκπρόθεσμων δηλώσεων τους, με τις οικονομικές απαιτήσεις να “τρέχουν” και τα περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά.
 Μετά από συζήτηση με τον κ. Ζαννιά, ο οποίος αντιμετώπισε το αίτημα των παραγωγών της Αγιάς με κατανόηση και θετική διάθεση, έλαβα την διαβεβαίωση ότι το ζήτημα θα τεθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. 
Οι αγρότες μας πληρώνουν κάθε χρόνο ένα σημαντικό ποσό ασφάλισης στον ΕΛΓΑ για ανάλογες περιπτώσεις και θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη λύση. Πρόκειται όχι μόνο για θέμα επιβίωσης για τους παραγωγούς, αλλά και αξιοπιστίας ενός μεγάλου δημόσιου ασφαλιστικού φορέα, που οφείλει να διατηρεί το κοινωνικό του πρόσημο».