Με επιτυχία στέφθηκε η τρίτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο igma3 «Shortening Distance to Labour Market for young people with risk for unemployment and social exclusion - Distance Education for Coordinated Measures by Regional Stakeholder Networks», στις 7-8 Οκτωβρίου, στην Λευκωσία της Κύπρου.

Ο γενικός στόχος του τριετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος, στο οποίο ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετέχει ως εταίρος, είναι η επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού φορέων και οργανισμών που εργάζονται ως Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και Προώθησης στην Εκπαίδευση και την Απασχόληση νέων ατόμων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, 7 οργανισμοί εκπροσωπώντας εφτά χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Ισπανία, Ουκρανία, Κύπρος, Ολλανδία και Ελλάδα) συζήτησαν επί θεμάτων σχετικά με την  επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού φορέων και οργανισμών που εργάζονται ως Σύμβουλοι για τη βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και απασχόληση νέων ατόμων που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό. 

Κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του έργου, ολοκληρώθηκε η μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα τεσταριστεί πιλοτικά σε κάθε χώρα εταίρο. Ακόμη, στο πλαίσιο υλοποίησης έχει δημιουργηθεί και παρουσιάστηκε στους εταίρους μια σύγχρονη πλατφόρμα τηλε-κατάρτισης για συμβούλους απασχόλησης και σταδιοδρομίας. Τέλος, ανταλλάχθηκαν ιδέες και προτάσεις προκειμένου να σχεδιαστούν με ακρίβεια  τα επόμενα στάδια του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ. 2410554026, κ. Αναστασοπούλου (email: anastasopoulou@dimitra.gr).