Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας η συνέχιση των εργασιών στο Προσκήνιο Πολιτισμού, που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των εργασιών στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Για ένα εμβληματικό έργο για την πόλη έκανε λόγο ο Απόστολος Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας πως το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στη θητεία της δημοτικής αρχής, με τη διεκδίκηση και χρηματοδότησης από το Περιφερειακό Πρόγραμμα.

Στη σημερινή συνεδρίαση προς έγκριση ήρθαν η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών και του ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν τον υπόλοιπο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του προσκηνίου

Αμφιβολία για το αν είναι εξασφαλισμένα τα υπόλοιπα χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου εξέφρασε η Ρένα Καραλαριώτου, χαρακτηρίζοντας «τραγικό» να καλυφθεί το ποσό από τα αποθεματικά του Δήμου.

Αντιπαράθεση για τις «μπάρες»

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Προμήθεια και Τοποθέτηση συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας στους πεζοδρόμους, σύστημα το οποίο θα περιλαμβάνει και βυθιζόμενες μπάρες στις εισόδους των πεζοδρόμων, ενώ θα υπάρχει και Κέντρο Ελέγχου της Κυκλοφορίας.

Τελικά το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ψηφίζουν Λευκό, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία καταψήφισε το θέμα. Λευκό ψήφισαν και οι κκ Βαγενά, Γελαλή από την παράταξη Καλογιάννη, αλλά και η Άσπα Σουλούκου.

Για «επιεικώς πρόχειρη εισήγηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα» έκανε λόγο η Ρένα Καραλαριώτου, σημειώνοντας πως το θέμα της παράνομης στάθμευσης ταλανίζει την πόλη και δε μπορεί η εισήγηση να είναι γενικόλογη και όχι ολοκληρωμένη.

«Ελλιπέστατη» χαρακτήρισε την εισήγηση και ο κ. Καλαμπαλίκης, εκ μέρους της παράταξης του κ. Τζανακούλη, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει στην πόλη.

«Το πρόβλημα αντί να μειώνεται, αυξάνεται, το σύστημα είναι απαραίτητο, θα έπρεπε όμως να υπάρχει ένας ενδεικτικός προϋπολογισμός», είπε η κα Καμηλαράκη, εκ μέρους της παράταξης του κ. Νασιώκα.

Ενστάσεις για το κατά πόσο το σύστημα αυτό ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα «smart cities” εξέφρασε ο Ντίνος Διαμάντος, και έκανε λόγο για μια αποσπασματική μικρή πινελιά στην ολοκληρωμένη πρόταση που είχε κατατεθεί στο παρελθόν.

«Το πρόβλημα δε λύνεται με κατασταλτικά μέτρα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Κρίκης, τονίζοντας πως το σύστημα κινείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Postlarissa.gr