Την αδυναμία της εφαρμογής του νόμου, που αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και των συναδέλφων τους μελών ΔΕΠ, επισημαίνει με επιχειρήματα στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής  Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
Oπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου «Οι γιατροί δεν είναι ρομπότ για να δουλεύουν όλη μέρα, δεν αντιμετωπίζεται έτσι η τεράστια έλλειψη ιατρικού προσωπικού, αλλά ούτε εξασφαλίζεται η υγεία των ασθενών, με γιατρούς... ετοιμότητας που θα βρίσκονται εκτός νοσοκομείου... αλλά θα πρέπει να ανταποκρίνονται μετά από τηλεφωνική κλήση» τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον Ανδρέα Ξανθό στον οποίο «θυμίζει» ότι η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης και δεν προσμετρείται στον μέγιστο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.
Η βεβαίωση της δύσκολης αυτής κατάστασης, αναφέρει ο Βουλευτής Λάρισας, από τη Γενική συνέλευση Ιατρών Ε.Σ.Υ και μελών Δ.Ε.Π πριν από λίγες μέρες  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθιστά κατεπείγουσα τη διευθέτηση του ζητήματος με την υπογραφή της εθνικής κλαδικής σύμβασης ώστε να διασφαλιστεί  η  ορθή πρακτική άσκηση του λειτουργήματος των γιατρών και οι ανθρώπινες σχέσεις εργασίας.
Ο Βουλευτής Λάρισας ζητά επίσης από τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκινήσει τις διαδικασίες για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, αλλά και τον επανασχεδιασμό της διαδικασίας εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε καθεστώς «ετοιμότητας», εκτός ωραρίου νόμιμης εργασίας