Παρέμβαση για το θέμα των απαλλοτριώσεων που αφορούν το οικοδομικό τετράγωνο μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας από τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Ξηρομερίτη. Ασκεί κριτική κατά του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη τονίζοντας ότι «η πρόταση Καλογιάννη απαλλοτρίωσης στο Αρχαίο Θέατρο βρίσκει απέναντι τους ιδιοκτήτες».
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ξηρομερίτη έχει ως εξής:
«Προ λίγων ημερών ακούσαμε τις κλασσικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού  όπου με πολύ άνεση και ευκολία τάζει τα πάντα ενώ από την άλλη μεριά δεσμεύει τα χρήματα των Λαρισαίων δημοτών (το ταμείο του Δήμου ) στην Τράπεζα της Ελλάδος .Ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε στην αόριστη δέσμευση  της κυβέρνησης  για χρηματοδότηση του αρχαίου θεάτρου ενώ ουδέποτε αναφέρθηκε στην δέσμευση του ταμείου του Δήμου Λαρισαίων από την Τράπεζα της Ελλάδος  .
Με την ίδια ευκολία ο δήμος Λαρισαίων εξέδωσε μια ανακοίνωση  για την απαλλοτρίωση του ΚΧ 867 Γ  απέναντι από το αρχαίο θέατρο .Μάλιστα ο  Δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε ότι όλοι εκτός από μια οικογένεια  είναι σύμφωνοι με την πρόταση του δήμου !
Μετά από αυτή τη δήλωση και την ανακοίνωση που εξεδόθη ανέλαβα προσωπική πρωτοβουλία, να απευθυνθώ σε μερικούς Λαρισαίους που εμπλέκονται στις απαλλοτριώσεις του συγκεκριμένου χώρου .Τρείς λοιπόν (στον αριθμό )που απευθύνθηκα  μου απάντησαν ότι έχουν απορρίψει και οι τρείς  την πρόταση που τους έκανε ο δήμος !
Άρα για πιο «καλό κλίμα» μιλάνε από την πλευρά του δήμου όταν οι πιο πολύ και σημαντικοί οικοπεδούχοι έχουν δώσει άρνηση στην πρόταση Καλογιάννη!
Δημόσια απευθύνω πρόταση να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να λάβει γνώσει το συμβούλιο , παρουσία των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών σε σχέση με την απαλλοτρίωση .
Με το να παρουσιάζεται το άσπρο μαύρο ,είναι σίγουρο ότι η δημοτική αρχή καρπώνεται μια ανάρτηση και μια στήλη στα ΜΜΕ  αλλά σίγουρα ο Δήμος δεν επωφελείται! ».