Με ομιλία της στην ηµερίδα «Ο ΟΑΕΔ στηρίζει την Απασχόληση και προβάλλει Ευκαιρίες Δικτύωσης και Κινητικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη τοποθετήθηκε σήμερα, βρισκόμενη στη Λάρισα για τα θέματα που απασχολούν το εν δυνάμει αλλά και το ενεργό δυναμικό της χώρας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το Europe Direct, το Δήμο Λαρισαίων, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, το Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το ΚΕΣΥΠ Λάρισας.
«Ο ΟΑΕΔ καλείται να προσαρμοστεί και να διαμορφώσει το ρόλο του με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν και στην οικονομία» σημείωσε στην τοποθέτησή της η κα Καραμεσίνη, κάνοντας λόγο για προσαρμογή στην επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη και με βάση τα νέα αναπτυξιακά πρότυπα. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο ΟΑΕΔ συνέβαλε στην τροφοδότηση των επιχειρήσεων με το κατάλληλο εργατικό δυναμικό ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, μέσω των εν εξελίξει προγραμμάτων ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των ανέργων με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, έστω και με αρκετές δυσκολίες αλλά και τη δίκαιη ανάπτυξη.
«Στο σημερινό πλαίσιο θέλουμε να συμβάλουμε με τον θεσμό των εργασιακών συμβούλων για εργοδότες και με την ένταξη των πολιτών στο εργασιακό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η διοικήτρια του ΟΑΕΔ για να συμπληρώσει ότι βασικός στόχος είναι επίσης η προσφορά νέων ευκαιριών σε ελεύθερους επαγγελματίςς και αυτοαπασχολούμενους που πέρασαν στην πλευρά της ανεργίας, με βάση νέα εργαλεία προς χρήση.
Παράλληλα, η αναπληρώτρια προϊσταμένη περιφερειακής διεύθυνσης ΟΑΕΔ, Όλγα Τσιούρβα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι συμμετέχοντες στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να μάθουν από δημοσίους υπαλλήλους που στο πλαίσιο της κινητικότητας είχαν την ευκαιρία να εργαστούν και στο εξωτερικό. Επίσης, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, Δημήτρης Μαραγκός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για δικτύωση των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο αλλά και των επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και συνεργασιών για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ θα βρεθεί αύριο στον Βόλο για να συνοδεύσει την Υπουργό Εργασίας στην συνάντησή της με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την παραχώρηση του οικοπέδου της πρώην Βαμβακουργίας στο Π.Θ. προκειμένου να αξιοποιηθεί για πανεπιστημιακές χρήσεις.


Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)