«Ο Δήμος οφείλει να συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια και τον ΟΣΕ  , ώστε να τρέξει γρήγορα και να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της κατασκευής ηχοπετασμάτων κατά μήκους των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ προς όφελος της ασφάλειας των συμπολιτών μας»

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωση της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. 

Αναλυτικά η ίδια σημειώνει στην ανακοίνωση της:

Ένα από  τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, το οποίο ταλανίζει εδώ και χρόνια τη λειτουργία της Λάρισας, είναι  η διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διέλευση των γραμμών του ΟΣΕ  και ο σχεδιασμός για την μεσομακροπρόθεσμη αντιμετώπιση τους. 

Τα θλιβερά , τραγικά και θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην πόλη , με τελευταίο αυτό της νεαρής κοπέλας που “κεραυνοβολήθηκε στην περιοχή του  Μεζούρλο,  αναδεικνύουν ότι άμεσο και σημαντικό έργο αποτελεί το έργο της ασφαλούς διέλευσης των συρμών μέσα από την πόλη, καθώς  η  οριστική λύση του προβλήματος  (υπογειοποίηση ,  παράκαμψη της πόλης)  αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση . 

Το πρόβλημα , της ασφαλούς διέλευσης από τις γραμμές του ΟΣΕ , αναμένεται να  γίνει ακόμη πιο έντονο μετά  και τις ανακοινώσεις της διοίκησης του ΟΣΕ για την έναρξη δρομολογίων από το νέο τρένο, γνωστό με την ονομασία «Λευκό Βέλος»  , το οποίο αναμένεται να καλύπτει την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη με υψηλές ταχύτητες . Τίθεται ζήτημα, τόσο από πλευράς ασφάλειας όσο και από πλευράς ηχορύπανσης.

Δυστυχώς ,  τα τελευταία 5 χρόνια , οι όποιες  προσπάθειες και   πιέσεις του Δημάρχου και των στελεχών της δημοτικής αρχής προς την  ηγεσία  του ΟΣΕ  δεν επέφεραν συγκριμένες και ουσιαστικές εξελίξεις , για την λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των συμπολιτών μας  . Η κατάσταση παραμένει στάσιμη.

Με ιδιαίτερη χαρά όμως  και ανακούφιση ενημερωθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός δρομολόγησε την λύση του συγκεκριμένου θέματος . Ανακοίνωσε   την κατασκευή ηχοπετασμάτων , μήκος περίπου 10χλμ. , στις γραμμές του ΟΣΕ που διέρχονται τον αστικό ιστό της Λάρισας από το Μεζούρλο μέχρι τη γέφυρα του Πηνειού, μετά τη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Ένα έργο προϋπολογισμού 6εκ ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ . Ένα «έργο πιλότο » πραγματικά για όλη την Ελλάδα , ένα «έργο ζωής » για τη Λάρισα . Με την  τοποθέτηση των ηχοπετασμάτων αναβαθμίζεται το αστικό περιβάλλον στις υποβαθμισμένες σήμερα συνοικίες που γειτνιάζουν με τις σιδηροδρομικές γραμμές και κυρίως θωρακίζεται κατά το δυνατόν και ασφαλίζεται η περιοχή από ατυχήματα, καθώς τα ηχοπετάσματα είναι κατασκευές που δύσκολα παραβιάζονται , ενώ παράλληλα μειώνονται τα επίπεδα θορύβου. 

Για  να υλοποιηθεί όμως γρήγορα και με όλες τις προδιαγραφές , αυτό το σημαντικό έργο , απαιτείται η συγκρότηση ενός  ενιαίου μετώπου και η στενή συνεργασία όλων των φορέων . Απαιτείται στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων , της Περιφέρειας , της ηγεσίας του ΟΣΕ, του Υπουργείου  και του Δήμου μας  ώστε όλες οι διαδικασίες να «τρέξουν» γρήγορα προς όφελος της ασφάλειας των συμπολιτών μας. Οφείλει ο Δήμος Λαρισαίων να συνεργαστεί , να συνδράμει στην όλη  προσπάθεια , στο  πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.   Είναι θέμα ασφάλειας της ζωής των πολιτών».