Σε δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης "Λάρισα-Νέα Αρχή" και της επικεφαλής του συνδυασμού κ. Ρένας Καραλαριώτου σχετικά με τον ταμειακό απολογισμό του 2016 αναφέρονται τα εξής:  «Έχετε καταλάβει και εσείς ο ίδιος κ. Καλογιάννη, ότι χάσατε την ευκαιρία να χαράξετε μια καινούργια πορεία για την πόλη. Αποφασίσατε έτσι, να ακολουθήσετε, και ακολουθείτε, παλαιοκομματικές τακτικές προσπαθώντας  να παραμείνετε στον δημαρχιακό θώκο και μετά το 2019. Δηλαδή τι κάνετε;   «Κρατάτε» τα χρήματα στις τράπεζες, στερώντας τα από την τοπική οικονομία, για να «έρθετε»  προεκλογικά, το 2018 και το 2019  και να δείξετε ότι κάτι γίνεται, έχοντας κάποια έργα σε εξέλιξη . Να  μοιράσετε δηλαδή «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς . Να τοποθετήστε π.χ.  εργολάβο στο κέντρο της πόλης, όπως πχ στη Μεγάλου Αλέξανδρου την οποία θα ανακατασκευάσετε  με 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν χρειαζόταν αφού είχε ήδη ανακατασκευαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν δρόμοι στη Λάρισα που δεν έχουν καν άσφαλτο». Με τα λόγια αυτά, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα. Καραλαριώτου άσκησε δριμύτατη κριτική στην δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη, στη συζήτηση για τον ταμειακό απολογισμό του 2016.
«Από πού προκύπτει το ταμειακό διαθέσιμο των 26 εκατομμυρίων ευρώ;», αναρωτήθηκε η κα. Καραλαριώτου, επισημαίνοντας πως ένα τέτοιο ποσό, είτε προκύπτει ως αποτέλεσμα αυξημένων εσόδων μείον το ποσό που δαπανήθηκαν για τα αναγκαία έργα που χρειάζεται μια πόλη, είτε λόγωτης μη παραγωγήςεργου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα έσοδα του δήμου στις τράπεζες. «Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει», υποστήριξε η κα Καραλαριώτου, η οποία επεσήμανε πως « το σύνολο των εσόδων είναι περίπου τα ίδια, και λέω περίπου γιατί εισπράξατε 1εκ ευρώ περισσότερο από ανταποδοτικά τέλη, και ταυτόχρονα αυξήσατε  τις υποχρεώσεις του Δήμου προς προμηθευτές και εργολάβους κατά 500.000 ευρώ. Αφαιρέσατε  δηλαδή επιπλέον  χρήματα από την τοπική αγορά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έγινε μηδαμινό έργο, σχεδόν ανύπαρκτο, παρά την πλούσια ρητορική και τις «μεγάλες» κουβέντες του κ. Δημάρχου ότι η πόλη «κάνει άλμα στο μέλλον» . Τα νούμερα δείχνουν ότι το 2016 ήταν χειρότερο και από το 2015. Έτσι οι Επενδύσεις, τα έργα που πληρωθήκαν  όλο το 2016 ήταν μόλις  2.020.344 ευρώ και αν προσθέσουμε και τις πληρωμές που έγιναν από τα συνεχιζόμενα έργα ΕΣΠΑ φτάνουν στο ποσό των 3.000.000  ευρώ!Με άλλα λόγια, ο Δήμος Λαρισαίων, με ταμειακά διαθέσιμα 26 εκατομμύρια ευρώ έκανε επενδύσεις στη Λάρισα το 2016, για τους πολίτες της,  μόλις 3 εκατομμύρια! Τα υπόλοιπα; Στις τράπεζες».
«Είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι υπάρχει αδυναμία διοίκησης.  Δεν μπορείτε να σχεδιάσετε , να προγραμματίσετε και εν τέλει να υλοποιήσετε. Ο Ταμειακός Απολογισμός δείχνει τη διάσταση έργων και λόγων της διοίκησης Καλογιάννη. Δείχνει ότι έχουμε μια διοίκηση "χαμηλών προσδοκιών" .
Εδώ σε αυτή την αίθουσα , στις 10 Νοεμβρίου 2016 ,  συζητώντας τον ταμειακό απολογισμό του 2015 θέσαμε ως παράταξη το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών  .Τοθέμα το είχαμε θέσει και τον Μάιο του 2015 και  τον Ιούνιο του 2016 , αναφέροντας ως παράδειγμα  την επαγγελματικήομάδα των επιπλοποιών που λόγω του ότι απαιτείται να έχουν πολλά τετραγωνικά μέτρα κτιριακές υποδομές πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη . . Εδώ σε αυτή την αίθουσα  είχατε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσετε στη μείωση των δημοτώντελών   λέγοντάς χαρακτηριστικά ότι ‘’ Θα είμαστε η μοναδική δημοτική αρχή, που θα προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι». Ένα χρόνο μετα δεν έγινε απολύτως τίποτα .Μάλιστα στον προϋπολογισμό του 2017 , που συζητήσαμε τον Δεκέμβριο του 2016 , αναφέρατε ότι προβλέψατε 1 με 1,5 ευρω λιγότερά έσοδα από ανταποδοτικά τέλη λόγω της μείωσης των δημοτικών τελών που θα είχαμε το 2017  . Το 2017 τελείωσε , δεν πάρθηκε καμία απόφαση για μείωσηδημοτικώντελών ,δεν έγινε απολύτως τίποτα . Είμαι σίγουρη όμως  ότι θα το επιδιώξετε προεκλογικά το 2018  .  Στον απολογισμό επίσης που κάνατε το 2016 αναφέρατε ” Τη διετία 2017 – 18 θα γίνει τεράστιο έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα είναι επίσης “ντάλα -μεσημέρι”». Το 2017 τελείωσε . Είδε κανείς από εσάς ότι άλλαξε η εικόνα της πόλης προς το καλύτερο ;Έγινε τεράστιο εργο στην πόλη το 2017 ; Εικόνα εγκατάλειψης . 
Η κυβέρνηση  θα έσκιζε τα μνημόνια και  εσείς θα αλλάζατε την εικόνα της πόλης και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου. Τίποτα από αυτά δεν έγινε .  Δυστυχώς ίδια λογική, ίδια τακτική. Μοναδικός στόχος να παραμείνετε στην εξουσία με κάθε κόστος. Με κάθε κόστος  για την Χώρα ή για την Λάρισα αντίστοιχα . », κατέληξε η κα Καραλαριώτου