«Οι κομματικές φιέστες για την απονομή χρισμάτων και στηρίξεων αποτελούν πισωγύρισμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, σχετικά με την ομιλία της κ. Ρένας Καραλαριώτου στην κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
"Την ώρα που μπροστά στα μάτια των Λαρισαίων η πόλη μας αλλάζει φυσιογνωμία και επίπεδο, η κ. Ρένα Καραλαριώτου, από το βήμα κομματικής εκδήλωσης, υποστήριξε ότι «η πόλη βιώνει τη στασιμότητα  και πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, με οδηγό την αναποτελεσματικότητα, τη μετριότητα και τις ξεπερασμένες νοοτροπίες».
Είναι προφανές ότι η κ. Καραλαριώτου αρνείται πλέον και την πραγματικότητα. Ας είναι, ας συνεχίσει έτσι.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν ότι ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και η δημοτική αρχή δουλεύοντας  σκληρά, μεθοδικά και αποτελεσματικά υλοποιούν βήμα βήμα το μεγάλο σχέδιο για την Λάρισα του αύριο, για την Λάρισα  της επόμενης δεκαπενταετίας.
Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση του έργου μας, την ανάδειξη της πόλης, την ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας και με την προσοχή μας στραμμένη στα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας. Εχοντας ανοικτές τις πόρτες μας σε φορείς,  συλλογικότητες και πολίτες. Για την πόλη και τις ζωές μας.
Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», το πετυχημένο αυτοδιοικητικό εγχείρημα που πρωταγωνίστησε το 2014 και αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σ΄ όλη την Ελλάδα,  θα βρεθεί στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, περισσότερο ενωμένη από ποτέ και με τη στήριξη πολλών συμπολιτών μας ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης και τοποθέτησης.
Υ.Γ  Σεβόμενοι απόλυτα τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων, έχουμε την άποψη  ότι οι κομματικές φιέστες για την απονομή χρισμάτων και στηρίξεων αποτελούν πισωγύρισμα για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικά σε μια εποχή που ζητούμενο είναι η σύνθεση απόψεων, η συνεννόηση και η συναίνεση."