Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε τον μακαριστικό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.
Στον επικήδειο, κατά την εξόδιο ακολουθία, στάθηκε στο μεγάλο και σημαντικό έργο κατά τη μακρά διαδρομή του στην Μητρόπολη, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερη παρακαταθήκη.
Αναλυτικά ανέφερε:
«Σύσσωμος ο λαός της Λάρισας  και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Λαρισαίων καταθέτουν τούτη την ώρα, ειλικρινή αισθήματα λύπης, για την  απώλεια του μακαριστού Ιεράρχη και σεπτού Ποιμενάρχη μας Ιγνατίου.
Η Λάρισα πάνδημα αποχαιρετά με συγκίνηση τον ακούραστο Ποιμενάρχη της τοπικής μας Εκκλησίας, τον πνευματικό της Ηγέτη, τον καρτερικό και ανεξίκακο Ιερωμένο με το γνήσιο ορθόδοξο πνεύμα.
Τον Ποιμενάρχη που διατηρούσε πάντα τις πύλες της Μητρόπολης και τα μάτια της ψυχής του ανοιχτά για τον  καθένα από μας και όλους όσοι  χρειάζονταν τη σοφή συμβουλή του, την ευλογία του, την καθαρότητα της σκέψης του, τη διακριτικότητα, την στήριξη  και την ανόθευτη αγάπη που συνόδευε κάθε του πράξη.
Το μεγάλο και σημαντικό έργο του στην μακρά  διαδρομή του στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης  και Τυρνάβου, έχει ήδη καταγραφεί και θα αποτιμηθεί από αρμοδιότερους  από μένα.
Όλοι μας γνωρίζουμε την καρτερικότητα και την υπομονή που επέδειξε στα πρώτα χρόνια από την εκλογή του στη θέση του Μητροπολίτη Λαρίσης. Εμφορούμενος με αισθήματα αγάπης ξεπέρασε πίκρες και απογοητεύσεις και έδρασε ειρηνευτικά και κατευναστικά, με υπομονή και επιμονή κερδίζοντας έτσι με το πέρασμα των χρόνων την αναγνώριση και την εκτίμηση όλων.
Γνωριστήκαμε  τότε, εκείνα τα χρόνια του διχασμού της τοπικής εκκλησίας. Όταν κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο να αναλάβει το βαρύ και δύσκολο έργο της ειρήνευσης στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας. Χωρίς δεύτερες σκέψεις σταθήκαμε δίπλα του, με απόλυτο σεβασμό και εντυπωσιασμένοι από  την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και έντονη αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο ποίμνιό του και στην Εκκλησία.
Έζησε κοντά μας 24 χρόνια. Αν και δεν προερχόταν από τον τόπο μας τον αγάπησε και τον υπηρέτησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Γι αυτό και ο λαός της Λάρισας τον αγάπησε και τον τίμησε. Και αυτές τις ώρες κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό μας Ναό για να αποχαιρετήσει τον Λαρίσης Ιγνάτιο.
Συνοδοιπόρος στα προβλήματα και στις δυσκολίες των εποχών, ο ακούραστος και αοίδιμος Ποιμενάρχης μας, στάθηκε δίπλα  στην κοινωνία. Με το πλούσιο και δραστήριο έργο του που υλοποίησε μαζί με τους συνεργάτες του στην Μητρόπολη και το οποίο αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική παρακαταθήκη.
Οσες φορές χρειάστηκε στάθηκε δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  στις ανάγκες και τα προβλήματά της, επιδιώκοντας μέσα από την αγαστή συνεργασία, την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Άνθρωπος προσηνής, σεμνός, μειλίχιος, πράος κι ευγενικός, ευπρεπής και φωτισμένος, με αδιαμφισβήτητη παιδεία. Ευρυμαθής, με επιστημονική και συγγραφική δράση , είχε ένα μοναδικό τρόπο να συνδυάζει τη γνώση  και τη σοφία με την απλότητα και την αγνότητα που συναντά κανείς σε ανθρώπους φωτισμένους και αφοσιωμένους.
Σεβαστέ μας Μητροπολίτη
Μας αφήνετε πολυσήμαντες παρακαταθήκες με το έργο σας και σας είμαστε ευγνώμονες.
Είναι η αγάπη που φυτέψατε στις ψυχές των ανθρώπων. Είναι η αγκαλιά που ανοίξατε σε νέους ανθρώπους. Η παρηγοριά και η θαλπωρή που προσφέρατε στους ταλαιπωρημένους και στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
Η Λάρισα και ο Δήμος Λαρισαίων  κλείνουν ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο σεπτό σκήνωμα σας αποχαιρετώντας σας.
Σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμα σας και τις πολύτιμες παρακαταθήκες που μας αφήσατε. Εμείς θα σας νιώθουμε πάντα κοντά μας.
Αιωνία σας η μνήμη  πολυσέβαστε Δεσπότη, Μακαριστέ Ιεράρχη και  Ποιμενάρχη μας.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.
Καλό Παράδεισο.»