Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρονται τα εξής:

"Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο, στις 17 Νοέμβρη του 1973, ήταν η κορύφωση του αγώνα του λαού μας και της νεολαίας της Ελλάδας ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Το Πολυτεχνείο δεν ήταν μόνο μια εξέγερση ενάντια στην χούντα, ήταν μια κραυγή υπέρ κάθε λαού που παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη. Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα τιμάμε τους νεκρούς του Νοέμβρη και όλους όσοι πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, αυτούς που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, που δε λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία. 

Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, (κρίση, φτώχεια,  ανεργία, απολύσεις), ενώ ο λαός εξακολουθεί να δέχεται επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα. Η πολιτική κι αυτής της κυβέρνησης οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, των 400 ευρώ και με τεράστια ανεργία, ενώ στην παιδεία έχουμε μηδενικούς διορισμούς και υποχρηματοδότηση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μνημονιακή κυβέρνηση, την Τρόικα, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ, να κάνουν την κρίση, κανονικότητα. 

Η 17η Νοέμβρη, δεν είναι γιορτή, αλλά μια ημέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα. Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο, το δρόμο του αγώνα ενάντια στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, της πάλης ενάντια στα μνημόνια, στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ), ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού, του ναζισμού και της προσφυγιάς, ενάντια στα πολεμικά  σχέδια  των  ιμπρεριαλιστών (ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσίας). Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος και καθήκον να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, χωρίς αποκλεισμούς, οφείλουμε να γιγαντώσουμε το κίνημα για την ενίσχυση της Δημοκρατίας, το σεβασμό του κάθε ανθρώπου στη ζωή και την αξιοπρέπεια. 

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, τη νεολαία, πρέπει να βρεθούμε μαζί στο δρόμο του αγώνα, για να σταματήσουμε τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Ο οργανωμένος αγώνας και η ενότητα των εργαζομένων μπορούν να ανατρέψουν τα αντιλαϊκά σχέδια.  

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλο το Λαρισαϊκό λαό, να συμμετέχει μαζικά στην πορεία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης, για να τιμήσουν τον αγώνα των φοιτητών του Νοέμβρη του 1973".