Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», ο Σύλλογος Συνταξιούχων του Δημοσίου και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας, διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 20:00, στην πλατεία Ταχυδρομείου, πανεκπαιδευτικό – πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ενάντια στην ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έρχονται να διαλύσουν ό,τι απέμεινε, μετά από 6 χρόνια μνημονίων όρθιο, από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα. Οι προτάσεις αυτές δε συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων, που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο, για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας. 

Το πραγματικό ασφαλιστικό έγκλημα, που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων της χώρας μας δε θα περάσει.  Οι περικοπές  που ετοιμάζουν και βρίσκονται στο νέο μνημονιακό πακέτο προκαλούν : 

Μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες, όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, με  χαμηλότερο συντάξιμο μισθό. 

Κατάργηση όλων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Εθνική σύνταξη  384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης. 

Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.  

Αύξηση εισφορών στους εργαζομένους Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. 

Μείωση   στο  εφάπαξ και στα μερίσματα. 

Κατάργηση του  ΕΚΑΣ  σταδιακά για όλους τους συνταξιούχους. 

Ανατροπή στις πρόωρες συντάξεις με κατάργηση των μεταβατικών διατάξεων, κρυφές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μείωση στις συντάξεις έως και 35%. 

Κατάργηση των διατάξεων  συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών από το Δημόσιο, με ότι αυτό συνεπάγεται, για το εκπαιδευτικό έργο από την παραμονή στην τάξη έως τα 67 χρόνια. 

Διεκδικούμε :

Να καταργηθούν άμεσα όλα τα μέτρα των αντιασφαλιστικών νόμων. Κοινωνικό, αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα, με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών του. 

Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα κλεμμένα (άτοκες τοποθετήσεις, χρηματιστήριο, δομημένα ομολόγα, PSI, αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποίησεων). 

Λέμε όχι, στην άδικη και σε βάρος των εργαζομένων φορολογία, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου, φορολογικού συστήματος. 

Διαγραφή του χρέους. 

Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων, όχι άλλα μνημόνια. 

Καλούμε τους συναδέλφους, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 

για να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτών των μέτρων 

και για την ανατροπή της  πολιτικής των περικοπών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ".