Στη Λάρισα βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας για τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Θεσσαλικού οίνου.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα έργα που προγραμματίζονται για την περιοχή της Θεσσαλίας και θα είναι επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, ενώ ανέφερε πως από το 2020 θα υπάρξουν επενδύσεις προς τον αγροτικό τομέα 1,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας κι αυτό είναι της κλιματικής αλλαγής. Εδώ στη Θεσσαλία το γνωρίζουμε καλά και είναι αυτό των υδάτων και της διαχείρισης. Φτάσαμε στη Λάρισα να αντλούμε νερό από τα 400 μέτρα κι αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί.

Η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός σχετικά με τα ύδατα που χάνονται είναι σημαντική και πάνω στο παράδειγμα αυτό δουλεύει και η Κυβέρνηση με το βρόχινο νερό που πρέπει να χρησιμοποιεί.

Οι μελέτες γίνονται ήδη στο Υπουργείο και στη Θεσσαλία προγραμματίζονται έργα 80 εκατ. ευρώ που θα τα αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ενώ από το 2020 θα γίνουν επενδύσεις 1.5 δις εκατ. ευρώ και οι αγρότες που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για την παραγωγή τους θα πάρουν χρήματα από το Νοέμβριο».

tinealarissa.gr