Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κ. Γιαννακόπουλος σχετικά με το θέμα των εμβολίων αναφέρει τα εξής:

"Η πρόληψη και η θεραπεία μιας ασθένειας είναι δύο παράλληλοι και μη αλληλοσυγκρουόμενοι δρόμοι που καταλήγουν  στον ίδιο στόχο, να σώσουν τις ζωές συνανθρώπων μας.

Το βασικό μέτρο πρόληψης σήμερα για πολλές δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες ή ασθένειες που αφήνουν πίσω τους μη αναστρέψιμες αναπηρίες και επιπλοκές, αποτελούν τα εμβόλια.

Είναι ο δεύτερος ζωτικός παράγοντας, που μετά το πόσιμο νερό, έσωσαν τον πλανήτη. 2 με 3 εκατομ. άνθρωποι το χρόνο σώζονται με τους εμβολιασμούς.

Σε παράλληλο δρόμο με την πρόληψη τρέχουν και οι έρευνες με θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενειών. Δοκιμάζονται διάφορα θεραπευτικά πρωτόκολλα, στις διάφορες φάσεις της νόσου ώστε να έχουμε ένα γρήγορο και θετικό αποτέλεσμα όπως συμβαίνει σήμερα για την πανδημία covid 19.

O Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, σαφώς τάχθηκε υπέρ της πρόληψης των ασθενειών ως προτιμότερου μέσου από την θεραπεία. Το «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Μετά από όλα αυτά το «πρόληψη ή θεραπεία» είναι ένα ψευτοδίλημμα, που προφανώς εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες".