Την Κυριακή  26 Αυγούστου  2018  οι Τομεακές  Οργανώσεις  Λάρισας  της ΚΝΕ και του ΚΚΕ  διοργανώνουν  ιστορικό περίπατο  στα χνάρια των  ανταρτών της 123 ης ταξιαρχίας του ΔΣΕ, σε μονοπάτια, τοποθεσίες  μαχών και μαρτυρίου στην περιοχή της Καλλιπεύκης.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου η  πρωτοβουλία  των  οργανώσεων  μας σαν αυτή αποτελούν έμπρακτη απόδειξη πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όχι μόνο δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, αλλά αντίθετα καλλιεργούμε την μαχητική στάση για την γνώση της. Γιατί ο αγώνας των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ, δεν ανήκουν στο μουσείο της ιστορίας. Τα συμπεράσματα από την πάλη ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, και στην συνέχεια από την ένοπλη σύγκρουση με την αστική εξουσία την περίοδο 1946-49, έχουν θέση στην σύγχρονη ταξική πάλη.                                                                                     
Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στους τόπους δράσης της 123ης Ταξιαρχία, όπως μετονομάστηκε, το Μάη του 1948, το αρχηγείο Ανατολικής Θεσσαλίας του ΔΣΕ, με διοικητή τον Φεραίο (Μιχάλης Παπαδάμος, γεννημένος το 1911 στο Βελεστίνο από φτωχή αγροτική οικογένεια, οργανωμένος στο ΚΚΕ από το 1936, που έπαιξε σημαντικό ρόλο από διάφορες θέσεις στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ), είχε στη δύναμή της 3 τάγματα, με έμπειρους διοικητές και μαχητές ατσαλωμένους στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού μας μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ήταν ενταγμένη στην 1η Μεραρχία, με διοικητή τον καπετάν  Γιώτη (Χαρ. Φλωράκης), που είχε στη δύναμή της 4 ταξιαρχίες, (123η, 138η, 192η και την ταξιαρχία ιππικού).
Το πρόγραμμα του ιστορικού περιπάτου θα περιλαμβάνει:
8.30π.μ.:  το πρωί της Κυριακής αναχώρηση από Πλατεία Λαού και  μετάβαση στην Καλλιπεύκη.
10.00π.μ.:  Στάση  στη θέση του Αγίου Αθανασίου Καλλιπεύκης  όπου ήταν τα  1α έμπεδα(πεδία βολής και ασκήσεων  των αντάρτικων  ομάδων  του Δ.Σ.Ε) .
11.00π.μ: Στάσεις στην πατωμένη,  στα 2α έμπεδα ,τη θέση του Νοσοκομείου, στα μεταλλεία   (πεδία βολής,  ασκήσεων, εργασιών και εκπαίδευσης   των αντάρτικων  ομάδων  του Δ.Σ.Ε
12.00μ.μ.: Άφιξη στο τόπο που ήταν η διοίκηση της 123 ταξιαρχίας του ΔΣΕ τόπος που έχει τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα και έχει καταστραφεί, θα προχωρήσουμε στην αποκατάστασή της,  σύντομη ομιλία στελέχους της  Τ.Ε.
1.00-1.30μ.μ:  καφές στην πλατεία του χωρίου και επιστρέφει από την ίδια διαδρομή στη Λάρισα.  
Η μετάβαση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα