Μια σύγχρονη τραγωδία, που θα ζήλευε πολύ ο σεναριογράφος μιας κινηματογραφικής ταινίας, με θύμα έναν 21χρονο αλλοδαπό, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της ερωμένης του, που κατόπιν έκαψε το πτώμα του, ξετυλίχτηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου.

Στο εδώλιο κάθισε ένας 32χρονος Αλβανός, δράστης της δολοφονίας, που κρίθηκε ένοχος, ότι σκότωσε με πολλαπλά χτυπήματα με ένα όργανο και ύστερα έκαψε, τον νεαρό εραστή της συζύγου του...

Το Κακουργιοδικείο του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ ο πρόεδρος ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου, που ήταν ομόφωνη, εξέφρασε την ευχή, να έχει ο καταδικασθείς καλύτερη αντιμετώπιση στο Εφετείο.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης του 32χρονου δράστη, να συνεκτιμηθούν ελαφρυντικά, όπως το ότι ο καταδικασθείς παρουσιάστηκε αυθόρμητα στην Αστυνομία, ότι είχε πρότερο έντιμο βίο και ότι έκανε ότι έκανε, εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν ακόμη ότι έγινε συμπλοκή μεταξύ του δράστη και του θύματος και ότι ο τελευταίος ήταν χρήστης ναρκωτικών και αλκοόλ. Επίσης έκαναν αναφορά στην κατάθεση του πατέρα της συζύγου του δράστη, που υπερασπίστηκε τον γαμπρό του, χαρακτηρίζοντάς τον άριστο οικογενειάρχη.

Από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής τονίστηκε ότι ο δράστης δεν έδρασε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, καθώς και ότι είχε συνεργούς, που δεν τους αποκάλυψε. Μάλιστα ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής χαρακτήρισε τον δράστη σκληρό, ανάλγητο και ανελέητο.

Στην πρότασή της η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, έπεσε σε αντιφάσεις στην απολογία του, προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημά του και εμφάνισε «επιλεκτική μνήμη». Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του δράστη αβάσιμους και ανακόλουθους και επισήμανε πως κινήθηκε από ζήλεια για την σύζυγό του.

Η στυγερή δολοφονία είχε γίνει στις 24 Ιουλίου 2015 στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων Αγιάς. Ο άτυχος 21χρονος επίσης Αλβανός χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με «αμβλύ, νύσσον και θλον όργανο», χωρίς ωστόσο το φονικό όργανο (πιθανότατα το πίσω μέρος ενός τσεκουριού) να βρεθεί. Η ιδιαίτερη βιαιότητα της πράξης, όπως και η απόφαση του δράστη να κάψει μετά τη δολοφονία τη σορό του 21χρονου, αποδίδει στο έγκλημα διαστάσεις εκδίκησης και μίσους.

Ο δράστης, πατέρας τριών παιδιών, είχε οδηγήσει τον 21χρονο σε αδιέξοδο αγροτικό δρόμο μετά τον χώρο στάθμευσης στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων (μεταξύ Αγιάς και Αγιοκάμπου), όπου και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Για να τον σύρει νεκρό στη συνέχεια σε διπλανό ρέμα, όπου περιέλουσε τη σορό με πετρέλαιο και την πυρπόλησε, σε μια προσπάθεια να σβήσει πιθανότατα τα ίχνη, όσων προηγήθηκαν. Το άψυχο σώμα του 21χρονου Αλβανού υπηκόου βρέθηκε τυχαία ένα 24ωρο μετά από διερχόμενο κτηνοτρόφο, που ενημέρωσε τις αρχές.

Το θύμα εργαζόταν σε ταβέρνα της Βελίκας, ενώ ο δράστης μετά την πράξη του είχε αναχωρήσει για την Αλβανία, απ' όπου είχε επιστρέψει μετά, για να παραδοθεί στην Αστυνομία.

e-thessalia