Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του "με αφορμή τις επικείμενες κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών γιατρών καλεί για μια ακόμα φορά τους κυβερνητικούς αρμόδιους να θωρακίσουν άμεσα το Σύστημα Υγείας και να το αναβαθμίσουν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αγορά σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενόψει μάλιστα μια νέας έξαρσης της covid-19 και πιθανής επικράτησης μεταλλαγμένων στελεχών. 

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας δεν γίνεται χωρίς την διάθεση χρημάτων σε όλα τα επίπεδα.

Τη δεδομένη αυτή χρονική στιγμή η αξιοποίηση ολόκληρου του ιατρικού δυναμικού της χώρας, καθώς και των πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων  δομών Υγείας, με παράλληλη ενίσχυση τους είναι επιτακτική ανάγκη.

Οι ημιτελής λύσεις δεν αποτελούν λύσεις όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές.

Επιπρόσθετα, είμαστε αναγκασμένοι σε τοπικό επίπεδο να αναφερθούμε στην καθυστέρηση επαναφοράς του Γ.Ν.Λ. στην κανονικότητα και ομαλή λειτουργία της προ covid περιόδου.

Επισημαίνουμε πως σε ένα Γενικό Νοσοκομείο όλα τα Τμήματα, Κλινικές και Μονάδες θα πρέπει να λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα ολοκληρωμένη και ποιοτική  εκπαίδευση στους νέους συναδέλφους μας.

Θεωρούμε πως η πολιτεία θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα θέματα της Δημόσιας Υγείας  με τη δέουσα σοβαρότητα ώστε να αποφεύγονται περιστατικά τα οποία την εκθέτουν, όπως για παράδειγμα η αποστολή ψυγείου συντήρησης αναψυκτικών για τον εμβολιασμό σε Κ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας, με τον αυτοκόλλητο λογότυπο της κόκα κόλα.

Από την αρχή της πανδημίας ο Ιατρικός κόσμος, σε άριστη συνεργασία με τους νοσηλευτές, αλλά και με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό εργαζόμενος με αυταπάρνηση.

Η πολιτεία αναγνωρίζοντας το έργο των νοσοκομειακών και των ιδιωτών γιατρών θα πρέπει να είναι συνεπής απέναντι τους για το λόγο ότι όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχίζονται επ’ άπειρον. Τόσο οι ψυχικές όσο και οι σωματικές δυνάμεις κάποτε εξαντλούνται."